'Uvode red' / Da 'obrane' turiste od perača stakala, u splitsku luku šalju zaštitare

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Lučka uprava Split angažirala je zaštitare koji bi se trebali pobrinuti da perači stakala na autima ne ometaju turiste dok čekaju trajekt

28.6.2017.
8:14
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Lučka uprava Split angažirala je usluge zaštitarske tvrtke Pit Bull zbog perača vjetrobranskih stakala na automobilima, kazao je ravnatelj Vice Mihanović za Index.

Rekao je da su prošle godine, kada je koncesionar Trajektna luka bio u problemima, perači stakala "iskoristili situaciju", te krenuli zaskakivati vozila koja čekaju na ukrcaj za trajekte, zbog čega su imali niz pritužbi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da "novi koncesionar inzistira na redu", odlučili su objaviti javni natječaj i angažirati zaštitare. Javili su se Klemm, Pit Bull i Sokol Marić koji već obavlja zaštitarsku uslugu u luci, no njihovi zaštitari se nalaze u kućicama i čuvaju carinski prostor, ribarsku luku i sam ulaz u gradsku luku. Pit Bull bi trebao pokriti ostatak tijekom sezone, a možda i duže.

Perači, njih petnaestak, se u luci pojave iza 10 sati i ostaju tamo do večernjih sati, a raspodijele se u dvije skupine, na gat s kojega prolaze trajekti za Hvar i Vis, ili onaj s kojega odlaze trajekti za Šoltu i Supetar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihanović je kazao da je angažiranje zaštitara bilo potrebno jer su perači na rubu zakona, anaju da ih policija ne može privesti, a "nije primjereno da putnici doživljavaju šokove kada ih zaskoče perači" kazao je Mihanović, a prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo