OBERSNELU PETI MANDAT / 'Da su građani htjeli promjenu, izašli bi na izbore'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Protukandidat Hrvoje Burić (HDZ) je nakon objave rezultata izjavio da nije zadovoljan, ali da čestita starom - novom gradonačelniku.

2.6.2013.
21:40
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

RIJEKA - VojkoObersnel (SDP), koji je osvojio peti gradonačelnički mandat u Rijeci, zahvalio je svima koji su mu dali potporu tijekom prošlog mjeseca, kao i u prošlih dvadeset godina, dodavši da nije jednostavno dobiti povjerenje sugrađana toliko puta.

"Moje bi zadovoljstvo bilo i veće da je izlaznost birača bila veća", rekao je Obersnel dodavši da je izlaznost bila uvjetovana brojnim faktorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da su njegovi protivnici zagovarali promjene u Rijeci, ali da smatra da su građani te promjene zaista željeli, da bi vjerojatno izašli na izbore u većem broju.

Protukandidat HrvojeBurić (HDZ) je nakon objave rezultata izjavio da nije zadovoljan, ali da čestita starom – novom gradonačelniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da je očito da među biračima vlada apatija, budući da je izlaznost birača vrlo mala, ali da je to legitimitet i da to treba prihvatiti.

Burić je još najavio da će osobno i dalje biti žestoka oporba u riječkom Gradskom vijeću te da će i dalje otvarati aktualne i važne teme i pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvim neslužbenim rezultatima drugog kruga lokalnih izbora Vojko Obersnel (SDP) osvojio je 67,67 posto glasova, a Hrvoje Burić (HDZ) 30,02 posto glasova. Obersnel je kandidat sedmeročlane Koalicije 2020, predvođene SDP-om, a Burić koalicije HDZ-HSS-HSP AS.

Po podacima DIP-a, u Rijeci su obrađeni podaci sa svih, 100 posto biračkih mjesta, glasovalo je 27,13 posto birača, a nevažećih je bilo 2,31 posto listića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu lokalnih izbora na birališta u primorsko-goranskoj županije izašli su birači u 18 od ukupno 36 gradova i općina. Osim u Rijeci, načelnike i gradonačelnike u drugom krugu birali su građani Kostrene, Kraljevice, Crikvenice, Općine Vinodolske, Lovrana, Matulja, Cresa, Raba, Viškova, Klane, Omišlja, Punta, Delnica, Čabra, Vrbovskog, Lokava i Fužina.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo