MILANOVIĆ SAZVAO PRESICU / 'Dajemo Oreškoviću 24 sata da smijeni Crnoju, inače ćemo pokrenuti postupak za opoziv u Saboru'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je na konferenciji za medije da će njegova stranka premijeru Tihomiru Oreškoviću dati 24 sata da smijeni ministra branitelja Miju Crnoju

27.1.2016.
11:02
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić održali su u središnjici stranke konferenciju za medije povodom, kako su naveli, zabrinjavajućih događanja koja potiču govor mržnje u Hrvatskoj te zbog aktualnog slučaja HDZ-ova ministra branitelja Mije Crnoje

"Nadam se da je kolegama iz Mosta jasno koga su doveli na vlast u Hrvatskoj i ovo nije slučajno. Ovo je obrazac koji će se ponavljati, taj čovjek, ako je bio u ovome što se navodi, mora biti smijenjen od gospodina Oreškovića odmah i mi mu dajemo 24 sata, u protivnom ćemo pokrenuti inicijativu u Saboru za njegov opoziv i izglasavanja nepovjerenja, koja vjerojatno neće proći", rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na izjavu Tomislava Karamarka da je njegova stranka pokradena na parlamentarnim izborima, pokazavši službene rezultate izbora koje je potpisao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

"Ne znam protiv koga je gospodin Hrvatin podnio kaznenu prijavu, možda protiv sebe samoga ili protiv kaznene pojave, ali definitivno ne protiv kaznenog djela", kazao je Milanović i ponovio da su krađe na parlamentarnim izborima nemoguće, jer je svaka strana imala više od 20.000 članova biračkih odbora koji su pratili izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako mu je neshvatljivo da Hrvatin dva mjeseca nakon objave službenih rezultata izbora "podnosi kaznenu prijavu temeljem jedne ulične insinuacije čovjeka koji se bori za svoj položaj u stranci i koji kaže da je nešto načuo".

Prosvjed kao "filofašistički marš"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je također osudio prosvjed u organizaciji Hvidre koji je u utorak pred Vijećem za elektronske medije organiziran zbog trodnevnog gašenja televizije Z1, koji je nazvao "filofašističkim maršom".

"To je ono što donosi HDZ i mi ćemo se protiv toga boriti, to neće proći u Zagrebu. Ako treba, i mi ćemo izaći na ulicu, ali kao oporba", rekao je Milanović. Najstrašnije je što je ta gomila predvođena "dvojicom kurpulentnih filonacista, od kojih je jedan potpredsjednik Hrvatskog sabora", aludirajući očito na predsjednika HSP AS-a i potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi puta u hrvatskoj povijesti se dogodilo to da jedan dužnosnik Sabora, koji je dio vladajuće koalicije, dođe u instituciju, pred jedno neovisno vijeće i upadne jednoj građanki, Zagrepčanki, uglednoj novinarki koja zajedno sa svojim kolegama samo radi svoj posao i prijeti joj, poklanja joj četničke kokarde, valjda insinuirajući da nije Hrvatica, i da na sve to vlast šuti, gospodin Orešković šuti", kazao je Milanović.

Uvjeren je da Orešković "ne smije šutjeti ako želi da ga zovem premijerom", a Tepeša je nazvao "uličnim huškačem", koji bi također trebao biti smijenjen. Milanović drži i da bi neke stranke koje su preuzele vlast europski demokršćani trebali izbaciti iz svojeg društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodo, nemojte nas izazivati da organiziramo pristojne miroljubive građane Zagreba, Rijeke, Splita i drugih gradova da izađu na ulice i da pokažu što misle o vama, to ne želimo, nismo nikad radili", poručio je.

Istina o smjeni Lozančića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanja o najavi smjene prvog čovjeka SOA-e Dragana Lozančića, Milanović je kazao kako to ne smije komentirati, a pravu istinu znaju samo on osobno, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Lozančić.

"Ako se družiš s polusvijetom, ako ti oni organiziraju rođendane i plaćaju kampanju, ni CIA ni FSB , onda ti pomoći nema, i nitko te ne može zaštiti, pa ni SOA", rekao je Milanović aludirajući na vezu Grabar-Kitarović s gazdom Dinama Zdravkom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitao je znači li to da će biti smijenjena i čelnica Odjela za velike porezne prijevare u Ministarstvu  financija "koja je u suradnji s DORH-om, zbog teških poreznih prijevara procesuirala neke od ljudi koji se sada spominju", te je li i ona trebala "obavijestiti predsjednicu da se druži s ljudima koji su polusvijet".

Ustvrdio je da taj slučaj teče još iz vremena predsjedničke kampanje, kada Grabar-Kitarović još nije bila predsjednica Republike, pa joj tada nitko službeno nije smio otkriti informacije o praćenju osoba s kojima je kontaktirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo