svuda su gužve / Daleko smo od opuštanja u rujnu - građani vjeruju kako će najesen stići novi lockdown

Mnogi ne nose maske, gužve su ogromne...

20.8.2021.
18:30
VOYO logo

Hrvatska je uspjela cijepiti malo više od 50 posto odraslog stanovništva. Kasnije od planiranog, ali i daleko od potrebne procijepljenosti da možemo reći kako ćemo bezbrižnije u hladnije mjesece. U Hrvatskoj treći dan oko 500 novozaraženih, a u čak dvjema županijama više od sto. Jedna od njih je i Splitsko-dalmatinska zahvaljujući blagdanu i Alki u Sinju koji se protivio aktualnim mjerama kojih se ionako malo tko u zemlji drži. 

Je li u Sinj na Alku stigla i korona? 11 dana od održavanja najvećeg događanja u ovom kraju – korona brojke znatno rastu. Cetinska krajina danas ima više slučajeva nego cijeli grad Split. A u usporedbi srijede i četvrtka prošlog i ovog tjedna tri je puta više zaraženih.

"Sve su manifestacije održane u skladu s propisima. Razloge možemo naći možda što je bilo zatvoreno pa su mladi odlazili iza pola noći u Livno, u Posušje. Tamo po cijele noći se zabavljali i ja opravdajen ovaj put mlade. Govoriti samo o Sinju kao uzroku nečega i Sinjsku Alku kako smo mi krivi za Zagreb, za Španjolsku. Možda se sada i lockdown u Novi Zeland uvodi zbog sinjske Alke", kazao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Dodaje da neke gužve nitko ne spominje i ne kritizira. Jedna od takvih je i ova zabilježena u zračnoj luci Split u srijedu navečer. Putnici bez razmaka i velik broj njih bez maske. I bez posljedica. Iz zračne luke Split na naš upit o ovoj situaciji odgovaraju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujemo što ste nam ukazali na nekoliko pojedinačnih slučajeva nepoštivanja epidemiološkim mjera. Uvjereni smo kako ste i Vi svjesni da su u okolnostima u kojima Zračna luka Split ostvaruje dnevni promet od 15-20 tisuća putnika neizbježni i primjeri nepridržavanja epidemioloških mjera, no to nikako ne znači da se radi o pravilu, nego o iznimci".

No iznimka nije druga zračna luka, ona u Zagrebu. Ovo su fotografije nastale u subotu ujutro. Na ovim fotografijama nisu samo putnici bez maske nego i zaposlenica zračne luke.

Zračna luka Zagreb o nepridržavanju mjera:

"Provedba mjera redovito se prati i svakih 15 minuta objavljuju se audio poruke/preporuke o nužnim epidemiološkim mjerama. Isto se provodi putem različitih vizuala (postera, naljepnica, video poruka) koji su postavljeni po cijelom putničkom terminalu."

No, ne krše se mjere samo u zračnim lukama. Slična je situacija i na trajeketima, u nekim trgovinama, tramvajima.

Ana je rekla kako ljudi ne nose maske i kako se ona makne. Josip kaže kako onima bez maske ne može ništa reći. Ivona vjeruje kako će biti lockdown opet. 

A to baš nikome, ni onima koji poštuju mjere ni onima koji ih krše, nikako ne treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo