Prvi dan s kaznama / Damir Pilčik za RTL Danas: 'Koga treba i treći put upozoriti, sigurno će biti kažnjen'

Nove koronamjere podrazumijevaju i novčane kazne

5.12.2020.
18:55
VOYO logo

Detalje prvog dana s kaznama donosi reporter Goran Latković. Doznao je kako je prošao prvi dan i koje su kazne i jesu li ispisane i to od pročelnika Ureda civilne zaštite Zagreb Damira Pilčika. 

Prema posljednjim informacijama danas, prvog dana novih mjera, nije bilo kažnjavanja građana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši inspektori su hodali, nadzirali veliku većinu objekata gdje se okuplja više ljudi. Danas smo prije svega upozoravali i radili na prevenciji. Ove mjere nemaju samo cilj represiju i sankcioniranje", rekao je Pilčik. 

Pilčik je objasnio što je to potrebno da bi netko dobio kaznu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Epidemiološka situacija nije sjajna, već kritična. To je kontekst donošenja određenog praga tolerancije. Cijelog ljeta smo i upozoravali i pokušavali nadzirati ljudi. Uz ove odredbe neće biti visokog praga tolerancije. Ljude koje treba i treći put upozoravati, sigurno će biti kažnjeni", ustvrdio je Pilčik. 

Pojasnio je i kakve su restrikcije za pravne osobe i je li bilo kakvih prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši inspektori  su danas nažalost napravili zapisnik po kojem će ići prekršajni nalog jer pravna osoba koja nije smjela raditi je radila, a riječ je o dječjoj igraonici", potvrdio je Pilčik. 

Na tržnicama je bila poprilično velika gužva, a tek sada su mjere postrožene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veća kontrola tržnica je u kontekstu prevencije prema ljudima jer situacija nije dobra. Jano je da su nam prostori tržnice, bez obzira koliko su velike, kritična mjesta gdje treba vršiti kontrole. Kontaktirali smo i uprave tržnica i mislim da su gužve bile takve da su ljudi čekali da se prostor malo isprazne pa su onda išli obaviti u kupnju"

Reporter Latković dodoao je i da je jučer poslijepodne policija je na Pelješcu  zatekla jedan kafić koji je radio proitivno mjerama gdje su se nalazili vlasnik, konobarica i devetero osoba u 28 kvadrata kafića. Podignut je optužni prijedlog protiv vlasnika kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo