najavljena bura / Dan nakon najvećeg požara sezone. Groblje automobila postalo simbolom pulskog požara: 'Bilo je na metar od kuće'

Izgorjelo je 40 hektara površine

10.7.2022.
19:30
VOYO logo

Dan nakon najvećeg požara sezone, u Puli je ostalo zgarište. No mještani su sretni što nije nastradala niti jedna stambena kuća niti itko od stanovnika ili gasitelja. No vatrogasci su još uvijek na terenu jer je za navečer najavljena bura, a ona bi ponovno mogla razbuktati vatru.

Groblje automobila postalo je simbolom pulskog požara. Iako je vatra ugašena, dim još mjestimice nalazi svoj put, a tragovi na zgarištu pokazuju kako je vatra zaustavljena tik pred kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako jako blizu. Za ne povjerovati. Bilo je jako blizu, na metar od kuće", kazala je Robert Iveta iz Pule.

"Ja sam iz svog stana vidio s balkona da se tu dim diže, sivo crni i onda je vjetar puhao i krenuo dalje. Normalna stvar da sam svoje stvari pokupio, sve što sam imao najvažnije, uzeo torbe i otišao u centar Pule", ispričao je Marko Komljenović iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je izgubio ovaj automehaničar. Izgorjelo mu je 25 automobila koje je imao za prodaju i dijelove.

Image
POGLED IZ ORBITE /

FOTO Požar koji je jučer buknuo u Puli, vidio se i iz svemira: Pogledajte kako ju je snimio satelit Sentinel-2

Image
POGLED IZ ORBITE /

FOTO Požar koji je jučer buknuo u Puli, vidio se i iz svemira: Pogledajte kako ju je snimio satelit Sentinel-2

"Nema ih više i jednostavno se pozdraviš s time. Smiješak i idemo dalje. Baš nemaš što tu napraviti. Netko mi kaže procijeni štetu. Kako da procijenim, gle ovo što je. To kad krene gorjet to ne ugasi Bog Isus. 3 kanadera su gasila to, nema šanse", rekao je Igor Fornažar iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je lokaliziran, a kada i službeno bude ugašen krenut će se u procjenu štete.

"Nekakve štete postoje, ali nije ništa eskaliralo. Mogu reći da sam zadovoljan kako je ovo za sada prošlo. Kroz noć je i dalje ostalo na dežurstvu 26 vatrogasaca sa 7 vozila. Ostat će se i dalje danima tretirati i osiguravati. Gledamo što više riješiti danas, u noći nam opet zovu buru, ne bi voljeli da nam se proširi", izjavio je Ivica Rojnić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno je, kažu Puležani, da nije izgubljen ni jedan život, ni jedna kuća.

"Svi su u stresu, svi su u strahu. Od djece do starijih. I zahvaljujući brzoj intervenciji, posebno kanaderima koji su uspjeli doći do prostora koji su bili nepristupačni, požar je lokaliziran i spriječena je katastrofa", poručio je Filip Zoričić (NEZ.), gradonačelnik Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgorjelo je 40 hektara površine. Sada je zadatak policije da utvrdi je li do tragedije umalo došlo zbog ljudske ruke ili nečeg drugog.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo