Premijera predstave u HNK / Dan uoči Svih svetih u HNK ćete imati priliku uživo vidjeti Verdijev Messa da Requiem!

Jedan od najizvođenijih i najpopularnijih rekvijema u zagrebačkom HNK

31.10.2018.
21:15
VOYO logo

Jedan je od najizvođenijih i najpopularnijih rekvijema na svim svjetskim pozornicama i koncertnim dvoranama Verdijev Messa da Requiem.

Nije lako izvesti jedno od najzahtjevnijih koncertnih djela, stoga čak 200 članova ansambla HNK u Zagrebu danima već marljivo vježba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„On je težak jer se radi o teškim emocijama, to je tekst za pogrebnu misu, to je tekst u kojem se sučeljavate s pregršt emocija za one svoje bližnje kojih više nema. Rekla bih da je to jedan ponovni susret s njima“, rekla je Dubravka Šeparović Mušović, mezzosporanistica.

Nema sumnje da je Verdijev rekvijem za većinu glazbenika poseban umjetnički zalogaj. Da sve u srijedu u zagrebačkom HNK prođe baš kako su svi zamislili zadatak je maestra Mottadellija, koji se iz Italije zbog ljubavi prema kazalištu preselio u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verdijev Requiem  stvarno je fantastičan. Istodobno je jako moćan, apsolutno divan, ali i jako intiman. Nitko ne bi trebao propustiti doživjeti ga. Doista ne bi“, poručio je Marcello Mottadelli, maestro i ravnatelj opere HNK.

Svih 200 članova ansambla, s obzirom na to da će izvesti rekvijem, mora biti odjeveno u crno. Dopušteni su tonovi maslinastozelene i eventualno tamnocrvene boje. Na dan premijere najbolje je, kažu nam, osladiti se dobrim komadom mesa i uživati u velikom unosu proteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se misli na sve moguće detalje govori i činjenica da se posebna pozornost pridaje obući.

„Ponekad bih i višu petu, ali ne odgovara za dah i za pjevanje. Zato ću danas probati prvi put ove cipelice koje će valjda biti ugodne, ako ne, morat ćemo kupiti nove“, rekla je sopranistica Lana Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi operni genijalci itekako su spremni i uvježbani za Verdijev rekvijem i jedva čekaju to pokazati dan uoči Svih svetih.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo