PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Danas će još ponegdje proviriti sunce, a od idućeg tjedna prava zima: Snijega će biti i u nizinama

Image
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Ušli smo u hladnije razdoblje u kojemu će temperatura biti primjerenija dobu godine, i u stvari nema naznaka za neko jače zatopljenje

20.1.2019.
11:50
Nikola Čutuk/Pixsell
VOYO logo

Sljedeći tjedan ćemo imati bar tanji pokrivač i u nizinama! A najviše sreće, imat će snijegoljupci koji žive oko Novske, Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Županje, dakle taj posavski dio...



Danas će biti malo stabilnije, tlak zraka će blago porasti pa će i oborine biti rjeđe, iako se ne mogu baš isključiti!

Prijepodne će na kopnu biti oblačno, u Slavoniji i Baranji ujutro uz malo snijega. Na JAdranu sunčanije nego u subotu, samo na jugu može biti malo kiše. Najniža temperatura između -4 i 0, na obali od 3 do 6 uz slabu do umjerenu buru, samo na jugu oko 9 stupnjeva uz jugo. 

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti većinom oblačno i hladno, no neće ništa padati! Prema slovenskoj granici može biti i malo sunca. Temperatura između 1 i 3. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također oblačno i hladno, ali suho. Ovdje će najviša temperatura biti od 2 do četiri Celzijeva stupnja.

U Dalmaciji će sredinom dana biti sunčanih razdoblja, no kasnije poslijepodne slijedi novo naoblačenje iz smjera mora, mjestimice uz malo kiše, osobito navečer, s time da je nešto veća vjerojatnost za nju na južnom dijelu. Temperatura na obali oko 11, u unutrašnjosti 8.

U Istri i na Kvarneru pretežno sunčano, a u Gorskom kotaru i Lici više oblaka, no i tu će probijati malo sunca. Temperatura na obali oko 8 uz slabu i umjerenu buru, u gorju od 0 do četIri. 

Novi tjedan na kopnu oblačan, hladan i vjetrovit. Povremeno uz snijeg pri čemu će se stvarati bar tanji pokrIvač, i to ne samo u gorju, nego i u nizinama. Najdeblji duž Save, od Siska do Županje. Temperatura će ujutro biti 2, 3 stupnja u minusu, a poslijepodne samo u blagom plusu.

Na Jadranu, na sjeveru novi tjedan počinje promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, te uglavnom suho. U Dalmaciji oblačnije, povremeno uz kišu koja će u utorak, na jugu, biti obilnija! Duž većine obale će puhati bura, samo južnije od Splita jugo.

Dakle, ušli smo u hladnije razdoblje u kojemu će temperatura biti primjerenija dobu godine, i u stvari nema naznaka za neko jače zatopljenje idućih 7, 8 dana. Zima se vratila, bit će i još snijega... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo