ne planirajte put na more / Danas iznad 30 stupnjeva, do kraja tjedna pljuskovi, grmljavina i pad temperature

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Današnje pravo srpanjsko vrijeme zamijenit će pljuskovi, grmljavina i osjetno osvježenje. Sutra će pasti temperatura za nekoliko stupnjeva, a moguće je i olujno nevrijeme na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti

19.5.2015.
12:33
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dok će danas biti iznadprosječno toplo, već krajem dana možemo očekivati pogoršanje. Predvečer je velika vjerovatnost za grmljavinu i pljuskove u unutrašnjosti Dalmacije, ali i u istočnoj Hrvatskoj, ponajprije u Posavini i zapadnome Srijemu. No tijekom dana temperature će biti ljetne. Naime, najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 25 do 30, u Slavoniji i Baranji do 32 stupnja.

Sutra će pasti temperatura za nekoliko stupnjeva, a moguće je i olujno nevrijeme na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti. Vjetar u unutrašnjosti slabi, s krajem dana okrenut će na sjeverni. Na Jadranu će puhati većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, predviđa DHMZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak i petak bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, moguće i obilnom te osjetno svježije. Dakle, krajem radnog tjedna očekuje se osjetniji pad temperatura - čak za oko 10 stupnjeva. 

Prema pisanju Crometeo.hr-a, vikend neće biti potpuno upropašten jesenjskim vremenskim neprilikama. Naime, bit će i suhih perioda sa suncem u kompnenoj Hrvatskoj. Uz jači oblaka moguć je neki pljusak ili kiša, ali to će vjerojatno biti kratkotrajna i lokalna pojava. Jutra svježa, a danju malo toplije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ
Image
Foto: DHMZ

Što se Jadrana tiče, u nedjelju će se vrijeme stabilizirati. U većini predjela bit će djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, a osobito u zaobalju popodne postoji mogućnost mjestimičnih pljuskova s grmljavinom. Jutro će biti svježe, danju toplo s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 20 do 25 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo