nakon izborne katastrofe / Darinko Kosor dao svoj mandat na raspolaganje

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što HSLS nije uspjeo dobiti ni jedan mandat, njen predsjednik Darinko Kosor je stavio svoj mandat na raspolaganje.

8.12.2011.
13:32
PIXSELL
VOYO logo

Nakon loših izbornih rezultata HSLS-a, zbog kojih ta stranka nije uspjela ući u Hrvatski sabor, njen predsjednik Darinko Kosor i predsjednik Središnjeg vijeća Davor Žmegač dali su svoje mandate na raspolaganje tom tijelu.

"Stojimo iza svega što smo radili, naš program je ocijenjen najboljim, a i nova vladajuća koalicija samo što ne provodi program HSLS-a", ocijenio je Kosor na konferenciji za novinare nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je davanje mandata na raspolaganje nakon rezultata parlamentarnih izbora normalna demokratska procedura u stranci, o čemu bi se Središnje vijeće trebalo očitovati 17. prosinca.

Uvjeren je da izborni neuspjeh ne znači kraj HSLS-a, koji će se s novim vodstvom, izabranim od svih članova na izbornom saboru, pripremati za iduće lokalne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor, međutim, kaže kako je još prerano govoriti o tome hoće li se na saboru ponovno kandidirati za predsjednika.

Na pitanje je li došao kraj HSLS-a kao parlamentarne stranke, odgovorio je da stranka i prije izbora godinu i pol dana nije bila parlamentarna jer su je napustila tadašnja dva saborska zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je HSLS bio četvrti po broju dobivenih glasova na ovim izborima, odmah iza Kukuriku koalicije, HDZ-a i Laburista. No, unatoč tome što je dobila 73 tisuće glasova stranka nije osvojila ni jedan saborski mandat, za razliku od HSS-a ili HSP-a Ante Starčević koji su osvojili manji broj glasova birača.

"Izborni zakon je takav kakav kakav je i bio je isti za sve stranke. Mi se ne žalimo jer su pravila igre bila ista za sve", rekao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je svim članovima na trudu koji su dali u kampanji u kojoj je HSLS, po njegovoj ocjeni, pokazao da je prava i ozbiljna stanka.

"Svaka izjava koju daju u posljednjih nekoliko dana predsjednik SDP-a i HNS-a kao da je prepisana iz programa HSLS-a, što znači da se isplatilo govoriti istinu", zaključio je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je i medijima na korektnom praćenju rada stranke tijekom kampanje rekavši kako HSLS nije nezadovoljan praćenjem medija za razliku od nekih drugih stranaka.

Kosor je izvijestio i otkazima sedmorici zaposlenika HSLS-a, čije plaće stranka neće moći financirati budući da ostaje bez saborskih prihoda, ali je najavio i mogućnost da nekoliko njih nakon sabora ponovno bude zaposleno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranka, međutim, neće izaći iz sadašnjih zakupljenih prostorija na Zrinjevcu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo