HSLS-ovi kandidati u tri jedinice / Darinko Kosor: 'Plan je pobijediti na izborima, pa s Mostom formirati većinu'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Što se tiče mogućnosti za mjesto HSLS-a u izvršnoj vlasti, Kosor kaže da su o tome razgovarali, ali nisu se dogovorili da će to potpisati

28.7.2016.
15:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je u četvrtak da će HSLS na prijevremene parlamentarne izbore u rujnu izaći s HDZ-om u nekoliko izbornih jednica i izvijestio da su sada okrenuti izradi zajedničkog gospodarskog programa.

"Izlazimo zajedno na izbore, ne izlazimo u svim jedinicama, nego u nekoliko, ali tako je bilo i kad smo imali suradnju s bivšim vodstvom HDZ-a", rekao je Kosor novinarima, te napomenuo da će suradnja dviju stranaka sada biti više okrenuta reformama, a manje svetonazorskim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSLS-ovi kandidati u tri jedinice

Kosor je uvjeren da HSLS neće proći lošije nego prije šest mjeseci. U studenom prošle godine izašli su u četiri jednice i imali dva izgledna mjesta za ulazak u Sabor, a koliko će ih biti ovoga puta Kosor nije precizirao. "To će se odlučiti do predaje lista, ali bit će ih više od dvije", rekao je.

Ipak, iz stranke su preko glasnogovornice naknadno poručili kako će "HSLS u suradnji s partnerom, HDZ-om, izaći na izbore u tri jedinice". Radi se o "standardnim" HSLS-ovim jedinicama, Prvoj i Drugoj, a još se razgovara hoće li to biti Treća, odnosno Šesta, rekao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U principu sve su stranke lokalne, osim HDZ-a i SDP-a, nemojmo raditi iluzije", uzvratio je na pitanje ne postaje li HSLS takvim izlaskom lokalna stranka, jer se ljudima u drugim jedinicama poručuje da se u HSLS-u ne treba angažirati.

Kosor je potvrdio da je HSLS-u iz HDZ-a dostavljen program na kojemu je radila Ivana Maletić, a sada ga stručni odbori stranke obrađuju. Uvjeren je da će u programu biti mjesta za HSLS-ove ideje. "Imali smo pristojnu suradnju s bivšim vodstvom HDZ-a, s novim imamo još bolju jer je puno bliže HSLS-u po svjetonazorskim pogledima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijediti na izborima pa s Mostom formirati većinu

Što se tiče mogućnosti za mjesto HSLS-a u izvršnoj vlasti, Kosor kaže da su o tome razgovarali, ali nisu se dogovorili da će to potpisati. "Plan je pobijediti na izborima, s Mostom formirati većinu, a onda razgovarati o tim i drugim pitanjima", kazao je.

"Znate da HSLS ima svoje kandidate, ali kao što ni prije šest meseci nismo uvjetovali da moramo imati člana Vlade, to ne činimo ni sada", kaže Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da njegova stranka "ni minute" nije dvojila o suradnji s HDZ-om. Odbili su razgovore s SDP-om koji su im, kaže, nuđeni kad i HSS-u, ali jednostavno nisu htjeli mijenjati strane. "Meni je važno da mogu čistog obraza hodati po cesti, kad bih šest mjeseci bio s HDZ-om, pa šest sa SDP-om, to bi više govorilo o nama", rekao je Kosor.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo