Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
hitni postupak

Hoće li Daruvarac ipak dobiti mjere opreza? Općinsko državno odvjetništvo podnosi žalbu

Općinsko državno odvjetništvo ima rok od tri dana da Županijskom sudu u Zadru podnese žalbu na odluku Općinskog suda

Nikolina Radić/ 11.2.2019. u 19:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Darko Kovačević Daruvarac javno je obećao nakon izlaska iz pritvora: "Rekao sam neću bježat i to je to, to mogu reći. Čekam pravomoćnost kazne."

Ali, kako je jučer rekao u telefonskom razgovoru za RTL, ne zna kako će nastaviti živjeti u Hrvatskoj nakon presude i kazne. Susjedi pretučene djevojke još uvijek su začuđeni da je pušten na slobodu bez ikakvih mjera opreza, pa i one da se ne smije približiti žrtvi.

Marinko Crnjak poznaje Darka iz teretane i cijeli slučaj ga je jako iznenadio. "Pretući jednu djevojku od 18 godina. Osobno ja Darka poznajem i čudim se čudom što je on tako i nastupio", tvrdi Crnjak.

'Znam da se on osobno neće približiti njoj'

Vjeruje kako bez obzira na nepostojanje mjera opreza da 18-godišnja djevojka sa svojim bivšim mladićem ne bi trebala imati problema. "Ja znam da on osobno neće se približiti, toliko njegovu psihologiju poznajem. On se danas sigurno kaje, sto posto što je taj čin napravio, o tome se radi", tvrdi Crnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ali, mjere opreza Općinsko državno odvjetništvo htjelo bi vratiti optuženiku i protiv odluke Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru će podnijeti žalbu. Imaju rok od tri dana.

"Ukoliko oni u roku predaju žalbu, predmet ide na Županijski sud Izvanraspravno vijeće koje će odlučivati o žalbi na te mjere opreza. Što se tiče konačnosti te odluke. Znači, kad Županijski sud odluči, ako odbije, onda će bit pravomoćna, a isto tako može imati druge opcije, vratiti na ponovni postupak ili preinačiti", kazao je Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

Upravo se čita

Image
MILIJUNSKI IZNOSI

Tvrtka majke uhićenog direktora INA-e otkupila dugove Dalekovoda. Kasnije ih preprodala za gotovo dvostruko višu cijenu

Izvidi svjedoka premlaćivanja još nisu završeni

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda nema rok u kojem mora odlučiti o žalbi, ali: "S obzirom da se smatra hitnim nekim postupkom, sigurno će u kratkom roku odlučiti o tim mjerama", tvrdi Klarendić.

Iz zadarskog Općinskog državnog odvjetništva su izvijestili i da izvidi koji se poduzimaju oko svjedoka premlaćivanja u kafiću još nisu završeni. Novih kaznenih prijava zasad nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nikolina Radić/ 11.2.2019. u 19:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
243 osobe pod povećalom

Božinović za RTL o velikoj istrazi USKOK-a: 'Ljudi su se organizirali da plate za izrugivanje zakona'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba