stotinjak preostalih radnika / Definitivno se zatvara čeličana u Sisku, uprava potvrdila prestanak proizvodnje

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Radnici čeličane iz sastava bivše Željezare Sisak u subotu su izvijestili medije da će početkom prosinca biti raskinuti ugovori o radu sa stotinjak preostalih radnika i da će čeličana potpuno obustaviti proizvodnju

30.11.2015.
8:16
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Uprava talijenske tvrtke ABS Sisak d.o.o. potvrdila je da je donijela odluku o obustavi proizvodnje za iduće kvartalno razdoblje. 

U priopćenju, kojim se potvrđuje ono što su medijima radnici sisačke čeličane rekli u subotu, navodi se kako je zbog krize na europskom tržištu čelika, odnosno nedostatka narudžbi, uprava donijela odluku o privremenoj obustavi proizvodnje za iduće kvartalno razdoblje.

"Plan je da se aktivnosti ponovo pokrenu čim to omoguće uvjeti na tržištu. Da bi se upravljalo ovim privremenim stanjem, tijekom ovog prijelaznog razdoblja, u skladu s prognozom ponovnog pokretanja postrojenja, tvrtka je odlučila menadžere poslati u sjedište u Udine sa zadatkom da razvijaju projekte ze budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom terenutku ABS Sisak d.o.o. nema namjeru prodati postrojenje, a sve njegove odluke su usmjerene na upravljanje prijelaznim razdobljem na najbolji mogući način. Daljnji dokaz da Danieli grupa vjeruje u ABS Sisak jest da su prije nekoliko dana dioničari znatno povećali temeljni kapital ABS Sisak. Istovremeno, društvo je svjesno da neke od njegovih odluka ne mogu imati potpuno pozitivne posljedice za budućnost, ali ono kontinuirano radi na tome da dođe u povoljnije uvjete, spremno za ponovnu proizvodnju specijalnog čelika", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik uprave Marco Clemente.

Radnici čeličane iz sastava bivše Željezare Sisak u subotu su izvijestili medije da će početkom prosinca biti raskinuti ugovori o radu sa stotinjak preostalih radnika i da će čeličana potpuno obustaviti proizvodnju. Radnici su rekli da će ih samo desetak ostati održavati "hladni pogon" i konzervirati skupo postojenje, o čijoj će sudbini tvrtka u vlasništvu talijanskog Danijelija odlučiti do sredine slijedeće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo