hdz-ov župan / Dekanić po prvi put pojavio u javnosti oko optužbi da je pijan izazvao nesreću, a policija ga još nije ispitala

Danas prvi put nije izričito tvrdio da je bio tek suvozač kad se nesreća dogodila

29.4.2022.
18:56
VOYO logo

Gotovo dva tjedna je prošlo od prometne nesreće vukovarsko - srijemskog župana Damira Dekanića, a on se danas prvi put pojavio u javnosti. Nakon što je naš istraživački magazin Potraga donio priču svjedoka, koji tvrde da je pijan skrivio prometnu nesreću, a onda cijeli slučaj pokušao zataškati, on i dalje uvjerava - sve je to medijska hajka! No, javila nam se još jedna svjedokinja - koja tvrdi - župan ne govori istinu! 

Popravak kravate i zakopčavanje sakoa. Sve za imidž koji, koliko god se trudio, župan Dekanić teško da će popraviti. Jer, greške i dalje ne priznaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da moja krivnja nije ni blizu u tolikoj mjeri velika kolika se hajka i pompa digla oko toga. Već sam u svom priopćenju rekao da mi je žao zbog toga, da će zasjeniti sve one dobre stvari, a i ovo jedna od tih stvari koje sam učinio. Živ sam čovjek, za neke nažalost živ, za mnoge na sreću živ i želio bih da sa ovom pričom ne opterećujem svoje okruženje'', rekao je Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski.

Image
ŠTO RADI POLICIJA? /

Pred kameru Potrage stala još jedna svjedokinja: Potvrđuje da je pijani župan uskrsne noći sam vozio službenu Škodu

Image
ŠTO RADI POLICIJA? /

Pred kameru Potrage stala još jedna svjedokinja: Potvrđuje da je pijani župan uskrsne noći sam vozio službenu Škodu

Danas prvi put nije izričito tvrdio da je bio tek suvozač kad se nesreća dogodila. Njegovu stranku, HDZ, moglo bi iznenaditi ono što je odgovorio na pitanje 'misli li dati ostavku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mene su izabrali birači ove županije. Ja sam dobio preko 28.000 glasova. Oni su jedini koji me mogu pozvati na ostavku'', kazao je Dekanić. 

Izgledno je da i u stranci ne gledaju blagonaklono na ovu situaciju, jer se Dekanić jutros nije pojavio na važnom događaju, obilježavanju 31. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade. Njegov stranački šef u Županiji ga javno ne brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam sa županom Damirom Dekanićem u dva navrata razgovarao i gdje me je upoznao s onim što se dogodilo tu večer. To je bilo o onome što je napisano sukladno zapisniku policije. Iza toga su se pojavili ovi svjedoci na televiziji. Ja ću nastojati ovih dana obaviti ponovno s njim razgovor da vidimo o čemu je to točno riječ ovdje, a u konačnici mislim da su pokrenuti i određeni postupci koji se odnose na nadzor same policije. Vidjet ćemo što će to sve donijet u konačnici'', rekao je ministar obrane Mario Banožić. 

''Jedva je izlazio iz auta, ja sam prišla, pitala je li ozlijeđen, je li ima još nekoga unutra, da bi on izjavio – ne, da je sam'', kazala je svjedokinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok MUP obavlja unutarnji nadzor u vukovarskoj policiji zbog sumnje u zataškavanje, policija još nije ispitala niti sve svjedoke nesreće, pa čak ni samog župana.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo