BRANITELJI BEZ MINISTRA / Demo prekinuo sjednicu Odbora za ratne veterane, Jovanović prozvao vladajuće: 'Radite cirkus od ovog Sabora i države'

Sjednica je prekinuta jer nema 'čovjeka', to jest ministra, koji će predstavljati branitelje

14.3.2016.
12:45
VOYO logo

ZAGREB - Saborski Odbor za ratne veterane, koji je u ponedjeljak trebao raspraviti predloženi državni proračun za 2016. godinu, nije to učinio jer je predsjednik Odbora Miodrag Demo prekinuo i odgodio zato što bi, kako je obrazložio, neodgovorno bilo raspravljati o proračunu dok nema ministra koji će predstavljati branitelje.

Predsjednik Odbora Miodrag Demo (BM 365) predložio je članovima Odbora prekid sjednice, objašnjavajući to novonastalom situacijom, odnosno činjenicom da nema "čovjeka", to jest ministra, koji će predstavljati branitelje te bi bilo neodgovono od Odbora da takvog čovjeka dovede pred svršen čin (izjašnjavajući se o proračunu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio sam sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem, da znamo ime ministra branitelja, rekao je Demo, ispričavajući se ministru financija Zdravku Mariću koji je sa suradnicima došao na Odbor 'braniti' predloženi proračun.

I dok je Demo pozivao čalnove Odbora da se izjasne tko je 'za' prekid sjednice, SDP-ov Nenad Stazić rekao mu je da sam može otkazati sjednicu, a ako želi da se raspravlja o dnevnom redu, neka otvori raspravu. Tražite li odgađanje sjednice ili ne, upitao je Stazić, a Demo uzvratio da ju odgađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Jovanović (SDP) je pak prozvao vladajuću koaliciju za "neshvatljivo i neodgovorno" poanšanje. 

Sve ovo vrijeme niste u stanju izabrati ministra, u proračunu se krešu sredstva za branitelje, socijalu, prijevoz učenika, pobrojao je, pitajući vladajuće što rade. Radite cirkus od ovog Sabora i države, ovo je nedopustivo, ustvrdio je Jovanović, spočitavajući Demi da "radi predstavu" otkazujući sjednicu, odnosno da je to mogao riješiti ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo