policijska akcija 'porat 20150 / Detalji akcije u Dubrovniku: razbijen međunarodni lanac krijumčara droge i zaplijenjeno 5,5 kg kokaina

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovačka je policija u višemjesečnoj akciji 'Porat' uhitila četiri osobe i ukupno zaplijenila pet i pol kilograma kokaina visoke čistoće! Uhitili su trojicu Hrvata i Crnogorca za kojeg sumnjaju da je bio vođa krijumčarske bande, zbog čega su jučer i izišli na dubrovačke ulice s dugim cijevima

31.10.2015.
15:32
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U policijskoj akciji 'Porat 2015.' koja je kulminirala uhićenjima dvojice muškaraca u petak u Dubrovniku, razbijena je međunarodna organizacija krijumčara kokaina, a zaplijenjeno je ukupno 5 i pol kilograma kokaina visoke kakvoće,  izvijestila je u subotu na konferenciji za novinare dubrovačko neretvanska policija.

Operativna policijska akcija 'Porat 2015.' počela je još u srpnju, no njezine dijelove  ne možemo otkriti. Vrijednost droge na veliko je veća od tri milijuna kuna, a ukupna vrijednost na ilegalnom narko tržištu bi bila više od sedam milijuna kuna, istaknuo je načelnik dubrovačko-neretvatske Policijske uprave Tonći Radibratović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
međunarodna policijska akcija /

Dubrovačke ulice pod opsadom: policija naoružana dugim cijevima upala na kruzer

Image
međunarodna policijska akcija /

Dubrovačke ulice pod opsadom: policija naoružana dugim cijevima upala na kruzer

Jučer su uhićene dvije osobe, Hrvat i Crnogorac za kojeg se vjeruje da je organizator krijumčarenja. Kod njih je pronađen jedan kilogram kokaina, dok su preostalih tri kilograma djelatnici Carine našli skrivene u strojarnici broda, koji plovi pod zastavom Paname. 

U sklopu akcije početkom rujna u Pločama su uhićena dvojica hrvatskih državljana, kod kojih je pronađeno pola kilograma kokaina, a nedugo nakon toga uhićena su još dvojica državljana Hrvatske  kod kojih je pronađen kilogram kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo pratili sve njihove aktivnosti u regiji, tu je bilo i bacanja droge u more, doduše ne na našem području", rekao je Radibratović.

"Osumnjičenici su jučer posjetili jedan kafić na području Gruža, nakon toga su nasred puta zaustavili taksi vozilo koje je policija presrela na izlasku iz Dubrovnika na Ilijinoj glavici. Prilikom uhićenja jedan je pružao otpor i upotrebljena su sredstva prisile. Odmah nakon odveden je na hitnu pomoć kako bi se utvrdilo treba li mu medicinska pomoć, a nakon toga je sproveden na kriminalističku obradu", izvijestio je načelnik Radibratović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući jučerašnje 'duge cijevi' na ulicama Dubrovnika, Radibratović je istaknuo da su specijalci bili na ulicama kako bi spriječio mogući vatreni obračun krijumčara droge s policijom.

"To je bio preventivan potez da bi zaštitili naše građane, kako bi oni bili sigurni, i da odvratimo mogućnost nekakvog obračuna", rekao je, naglasivši kako policija ne bi postupala da nisu bili apsolutno sigurni da će pronaći drogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brod plovi pod zastavom Paname i jedini način da uđemo na njega, a da ga ne zadržimo šest dana je bila suradnja s djelatnicima Carine. Svjesni smo značaja Dubrovnika, a putnici nisu ni znali da se akcija provodi", rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU Hrvoje Neusidl kazao je kako je ovo prvi put da je razbijeno krijumčarenje droge iz Južne Amerike za područje Hrvatske i susjednih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je kokain visoke kakvoće, i uzevši u obzir uličnu kakvoću kokaina, jedan paket predstavlja njih pet na ulici", rekao je Neusidl te dodao kako je akciji prethodilo dugo prikupljanje podataka i suradnja s policijom Crne Gore i američkim obavještajnim agencijama.

Istaknuo je kako je s jučerašnjim danom akcija završena što se tiče kraka prema zemljama u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da smo detektirali i uhitili i organizatore i sudionike zločinačkog udruženja. Ova akcija je izvedena u suradnji s Carinom jer brod plovi pod zastavom Paname, ali ovo nije kraj ukupnog istraživanja jer se bojimo da je toga puno više i da je puno više zemalja uključeno", rekao je Neusidl.

Na konferenciji za novinare je istaknuto da su u prvih deset mjeseci 2015. godine premašeni rezultati rada dubrovačko-neretsvanske Policijske uprave u odnosu na rekordnu 2014. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ove godine izvedeno je nekoliko značajnih akciji, od Tramaka, Kukolja, Gladiusa III te Bonite koje su obuhvaćale područja kriminala od droge do sprječavanja oružanih prepada i korupcije.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo