Detalji nesreće u Labinu / Pijana vozačica koja se autom zaletjela u kafić vozačku je dobila tek prije mjesec dana!?

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Sudac istrage odredio joj je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

16.12.2019.
23:30
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Pijana vozačica koja se u subotu u kasnim noćnim satima autom zabila u kafić u Labinu tek je prije mjesec dana dobila vozačku dozvolu. U Puli radi kao konobarica i majka je dvogodišnjeg djeteta. 

Od poznanika se doznaje da nisu znali da ima vozačku dozvolu niti su je ikad vidjeli pripitom a kamoli u pijanom stanju. Što se je zapravo dogodilo te kobne noći i zašto je ova majka skrenula na cesti u Labinu i udarila u terasu kafića pokazat će se u istrazi.
U nesreći je život izgubio 34-godišnji Ivan Batelić dok su četiri osobe ozlijeđene i zbrinute u riječkoj i pulskoj bolnici kako piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Do teške nesreće došlo je u subotu oko 23:45 sati u ulici Zelenice u Labinu kad se je vozačica M.M (28) iz Medulina svojim VW Polom zabila u Rock Caffe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak joj je sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, suvozača koji je te noći bio s njom u autu. Ako joj se utvrdi krivnja mogla bi biti osuđena i do 15 godina zatvora.

"Dakle, mojoj je klijentici određen jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Uvjereni smo da će se taj svjedok ispitati što prije i to je jedni razlog zbog kojeg je zadržana. Vjerujem da će joj se nakon tog ispitivanja omogućiti da se brani sa slobode. Ovo što se dogodilo je velika tragedija, a još uvijek u čitavom slučaju nisu utvrđene sve okolnosti. Potrebno je provesti vještačenja i druge dokaze u postupku" rekao je njezin odvjetnik Radišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarska policija u svojem je izvještaju navela da je vozačica bila pod utjecajem 1,37 promila alkohola dok je upravljala automobilom te da je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko oba prometna traka, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u skupinu posjetitelja. Ona je tvrdila da se to dogodilo jer joj je jedan automobil presjekao put te je nakon nesreće negirala da je išta pila. Svjedoci su izjavili da se tresla od šoka, a jedan od njih je labinski novinar Nenad Čakić, koji je te kobne večeri bio u lokalnom kafiću i jedini je razgovarao s vozačicom nakon nesreće.

"Bio sam u kafiću i u jednom trenu čuo sam udarac vani na terasi. Svi su se počeli panično komešati i shvatio sam da se nešto dogodilo. Kada sam došao na terasu, tamo sam vidio pola auta i ljude koji pomažu unesrećenima. Vozačica i suvozač bili su još u vozilu. Valjda nisu izlazili od šoka. Jedan od mladića koji je pomagao unesrećenima počeo im je vikati jesu li normalni i neka spuste ručnu kočnicu kako bi mogli maknuti auto i pomoći ljudima", izjavio je Čakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Auto su u tom trenu pomaknuli, ali su vozačica i suvozač i dalje ostali u njemu.

"Valjda su bili ukopani. Ostali su tako kojih 10 minuta i onda je ona izašla. Tresla se kao prut. Prišao sam joj i pokušao ju tješiti, pitao sam ju što se dogodilo. Nije mi djelovala pijano. Valjda je to tako bilo zbog šoka. Rekla mi je da nije pila i da joj je jedan auto presjekao put i da se zato to dogodilo. Suvozač je još ostao sjediti u autu i u jednom trenu ona je počela histerično vikati na njega što je još uvijek u autu", izjavio je Čakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je došla Hitna pomoć, a potom policija te vatrogasci, prenosi Jutarnji list.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo