Nevjerojatna nesreća! / Splićani nakon teške nesreće na Poljudu: 'Nije to rijedak slučaj uglavnom nadobudni momci'

Iako je bilo informacija da se automobil prije nesreće utrkivao, policija takvo što nije potvrdila

29.9.2022.
20:17
VOYO logo

Čuo se udarac i prasak, a zatim zapomaganje. Vozilo je sletjelo s poljudske šetnice i palo s 11 metara visine, točno pred ulaz u službene prostorije Hajduka.

"Samo stanje prilikom dolaska na intervenciju je bilo da je vozilo bilo na krovu i da su tri osobe bile uklještene. Osobe su izvađene pomoću naših alata i predane hitnoj pomoći", rekao je zapovjednik JVP Split, Mario Mikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S teškim i višestrukim ozljedama tri muške osobe prebačene su u splitsku bolnicu. Među njima su i dva maloljetnika.

"Imaju 14 godina, jedan koji je sad stabilan i premjestili smo na Zavod za neurokirurgiju. A drugi od 15 godina ima teže ozljede još uvijek je životno ugrožen i liječi se na našem Zavodu", kazala je pročelnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju KBC Split, Branka Polić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid je potvrdio da je riječ o neprilagođenoj brzini. No, i tragovi pokazuju da je auto jurio, a prije samog pada s 11 metara automobil je udario u zgradu.

"Opći pojam je neprilagođena brzina, ovo je strašno velika brzina, naime. Od prijevoja ovamo koji je udaljen od prvih tragova izlijetanja je 40 metara, a od pozicije gdje izlijeće preko 60 metara. Naime ovdje mora biti brzina preko 100 km na sat", objasnio je sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila, Stanko Smodlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se utvrđuje tko je vozio, a općinsko državno odvjetništvo je zatražilo analizu krvi i urina na opijate, te između ostalog i snimke nadzornih kamera kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće. I dok se traže očevici, građani kažu - tu je svaki dan neka utrka.

Image
životno ugroženi /

Novi detalji nesreće na Poljudu: S maloljetnicima u autu bio 41-godišnjak pod utjecajem narkotika?

Image
životno ugroženi /

Novi detalji nesreće na Poljudu: S maloljetnicima u autu bio 41-godišnjak pod utjecajem narkotika?

"Nije to rijedak slučaj , vrlo često se to dešava ovuda oko ovog prstena da dolaze, uglavnom nadobudni momci koji ovdje pokazuje svoje vozačke sposobnosti i ugrožavaju ljude koji ovuda šetaju, i konačno nas iz autoškola", rekao je instruktor u autoškoli, Tonći Rakela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jurca se i utrke su znate ono luđaci, ja kažem ili je neki pijani ili drogirani, nemam pojma", rekla je Splićanka Katica.

"Bude tu po gasu, zaključila sam da neću više po mraku šetati. Jer nikad ne znate je li netko normalno vježba voziti ili je utrka", kazala je Tanja iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je bilo informacija da se automobil prije nesreće utrkivao, policija takvo što nije potvrdila. No brza vožnja svakako je jedan od uzroka ove stravične nesreće.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo