KIŠA UGASILA CIJELI GRAD / Detalji nezapamćenog nevremena koje je sinoć potopilo Rijeku: 'Sve se izjednačilo pa stvorilo more'

Voda je ušla i u kuće i objekte pa su tako iz dječje igraonice vatrogasci iznosili uplašenu djecu. Danas se ispumpava voda iz igraonice u kojoj je 20-ero djece bilo na rođendan

29.9.2022.
19:09
VOYO logo

Ulice Rijeke kao korita rijeka. Grad je u sat vremena poplavljen, vodena bujica nosila je sve pred sobom, pa čak i ljude. Ovo su snimke sina koji spašava oca. I uspio ga je spasiti uz pomoć susjede koja je sve vidjela s prozora i spustila se.

"Bujica ga je uhvatila i vodila do tog auta. Njegov sin mu je priskočio prvi u pomoć. Te dvije osobe su na toj snimci dok nisam došla ja i moj susjed od 70 godina jedini. Taj gospodin je dobro. Ovoga ničega nije bilo. Bujica je bila do polovice cijele ceste. Silovita? Da, to mjere da je mene uspjela po nogama da letim do tog auta, jer sam ja ležeći došla do tamo", kaže Vedra Gurdon iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No bujica je odnijela jedan drugi život.

"Policijski službenici su sinoć oko 21 sat pronašli tijelo muške osobe koje je bilo ispod osobnog vozila što je ostalo zaustavljeno u bujici", kaže Svemirka Miočić, glasnogovornica PU primorsko-goranske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poplavljene su ulice, automobili su se jedva probijali kroz vodu. Upadali su u šahtove, nasukali se na stepenice. Slapovi vode slijevali su se niz Rijeku. Voda je ušla i u kuće i objekte pa su tako iz dječje igraonice vatrogasci iznosili uplašenu djecu. Danas se ispumpava voda iz igraonice u kojoj je 20-ero djece bilo na rođendanu. Torta je ostala na tanjurima, pokloni u vrećicama.

Image
katastrofalne štete /

VIDEO Nevrijeme u Rijeci odnijelo Citroen na stepenice, gradom su razasute registracijske tablice

Image
katastrofalne štete /

VIDEO Nevrijeme u Rijeci odnijelo Citroen na stepenice, gradom su razasute registracijske tablice

"Ovdje je bilo pola metra vode, ispred metar vode. Djeca nisu mogla sama izaći pa su ih kolege spasile", kaže Matija Raspor, voditelj smjene JVP Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda je izvirala poput gejzira, potopljen i riječki Korzo. Neki su spas potražili u tunelima.

"Jučer je bilo jače nego što se ja ikad sjećam. Ali je Rijeka takav grad da se s brda slijeva dolje", kaže Mario Starčević iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kataklizmično. Suprug zapeo u autu, voda do retrovizora. Dva sata se izvlačio iz grada", kaže Jasmina Muminović iz Rijeke.

"Da se ne ponovi više nikada", kaže Irena Štrk iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Užas užas. Par djevojaka koje su prolazile ovoliko je voda bila po cesti. Izjednačilo se sve pa se stvorilo more", kaže Mićo Rađenić iz Rijeke.

Vatrogasci su dobili na stotine poziva. O silini padalina govore i prizori sa sinoćnjeg javljanja uživo RTL-ove ekipe. Prvo im je uništena rasvjeta, pa mikrofon…. A na kraju i cijela kamera. U večeri u kojoj je kiša na par sati ugasila i cijeli grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo