uhićena četvorica / Detalji uhićenja u Ministarstvu graditeljstva: Uzeo mito pa odobrio legalizaciju hotela

Image
Foto: Luka Stanzl/Dusko Jaramaz/Pixsell

Četvoricu uhićenih sumnjiči se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te primanja, odnosno davanja mita

17.4.2019.
8:10
Luka Stanzl/Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Kako je RTL Danas prvi izvijestio policija je u utorak ujutro upala u Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Neslužbeno se doznaje da su još u ponedjeljak navečer uhitili načelnika Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu, Josipa Bienenfelda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega se sumnjiči da je u zamjenu za mito sam dvojici investitora sastavio upit za legalizaciju dijela hotela Villa Harmony Bačvice u Splitu, a zatim u ime Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja taj svoj upit pozitivno ocijenio te izdao mišljenje za legalizaciju dijela tog hotela.

Zajedno s njime uhićen je pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu Željko Korica, koji je prije radio kao inspektor u spomenutome ministarstvu, a za isto djelo osumnjičeni su i poduzetnici Borislav Bašić i Zoran Sikirica, koji je jedan od bivših čelnika Hypo banke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvoricu uhićenih sumnjiči se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te primanja, odnosno davanja mita, piše Jutarnji list.

Jučer je policija pretražila stanove osumnjičenika i Bienenfeldov ured te oduzela određenu dokumentaciju koju će koristiti u istrazi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo previše saznanja zato što se istraga provodi. Ne znamo niti za što se tereti našeg službenika, nego samo da su bili predstavnici organa istrage kod nas. Tražili su pristup njegovim prostorijama i ništa više od toga stvarno ne znamo. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili. Bio je jedan od naših kolega kao svjedok u slučaju pregleda prostorije i ništa osim toga ne znamo. Niti što su tražili, niti zbog čega su došli, u kojem statusu je on, ništa ne znamo", rekao je u razgovoru za RTL DANAS Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo