Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NOVI POKUŠAJ PREUSTROJA

Detalji velike reorganizacije policije: 'Oduševit' ćete se kada vidite koliko službenika je potrebno MUP-u za...

Uštede, smanjenje ustrojstvenih jedinica odjela i odsjeka za 115, ukidanje 638 rukovodećih radnih mjesta...

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
RTL Vijesti/ 22.1.2022. u 12:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vlada je izmijenila Uredbu o unutarnjem ustrojstvu MUP-a radi funkcionalne reorganizacije policije, a potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pojasnio je da su sigurnosni izazovi današnjice sve kompleksniji i zahtjevniji s pojavom novih oblika kriminaliteta, što od policije traži stalnu prilagodbu i promjene.

Uštede, smanjenje ustrojstvenih jedinica odjela i odsjeka za 115, ukidanje 638 rukovodećih radnih mjesta - načelnici policijskih postaja više neće imati pomoćnike posebno za temeljnu i za krim-policiju, nego zamjenika čiji će posao objedinjavati te funkcije - ali čak 51 radno mjesto u odjelu za odnose s vjerskim zajednicama neke su od brojki s više stotina stranica dokumenata koje je 13. siječnja usvojila Vlada, piše Jutarnji list.

O reorganizaciji se govori već godinama, gotovo i nije bilo ministra koji nije ispremiješao policijski sustav, uvijek s obrazloženjem kako će novi vjetrovi pridonijeti efikasnosti i učinkovitosti policije.

"Kako bismo zadržali i poboljšali takve rezultate, moramo biti svjesni da isključivo prilagodljiv sustav ima šansu nositi se s izazovima budućnosti, stoga je naša intencija da ustroj policije prati realne sigurnosne potrebe lokalnih sredina", naglasio je Božinović. Naglasak reorganizacije je na povećanju operativnosti policije na svim razinama, na većoj vidljivosti policije na ulicama. Poručio je - više ljudi u operativi, a manje u administrativnom dijelu. To je nastavak procesa unapređenja radnih procesa i racionalizacije organizacije policije, što je na nacionalnoj razini počelo 2017. godine, a na regionalnoj razini 2019. godine, i predstavlja prvu cjelovitu reorganizaciju Ravnateljstva policije prije ulaska u schengensko područje", rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL Vijesti/ 22.1.2022. u 12:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču