'OPASAN OLUJNI SUSTAV' / DHMZ objavio satelitsku snimku nevremena 'pred našim vratima'. Upaljena upozorenja zbog pljuskova i grmljavine

Image
Foto: DHMZ

Prvo su na udaru Karlovačka i Zagrebačka županija, a upozorenje je izdano i za Međimurje i Hrvatsko zagorje

16.6.2022.
16:47
DHMZ
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je za danas, 16. lipnja 2022. narančasto i žuto upozorenje zbog izraženih pljuskova i grmljavinskog nevremena.

Za područje zagrebačke regije izdano je narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, a lokalno s tučom i prolazno jakim vjetrom, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju, s vjerojatnošću grmljavine većom od 70 %.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuto upozorenje je izdano za područje osječke i karlovačke regije zbog izraženih pljuskova i grmljavinskog nevremena.

Zbog najave jačih grmljavinskih nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu, budite na oprezu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću, kao i lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Također su mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada pak DHMZ na svom Twitter profilu objavio kako ogroman i potencijalno opasan olujni sustav nalazi se pred našim vratima. "Idućih sati lokalno nevrijeme vrlo je vjerojatno na sjeverozapadu zemlje - za sada najvjerojatnije na području Karlovačke i Zagrebačke županije", istaknuli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo