RTL-ova KONFERENCIJA / Digital Shapers pomaže roditeljima koji trebaju hitan medicinski savjet za svoje mališane

Svi novopečeni roditelji nekada zatrebaju i hitan medicinski savjet za svoje mališane

26.10.2019.
19:10
VOYO logo

Svima koji ih imaju, najveće su veselje, ali kada dođu, uz njih se ne dobiju upute. Riječ je naravno o djeci. Svi novopečeni roditelji nekada zatrebaju i hitan medicinski savjet za svoje mališane, a u današnje digitalno doma imaju nekoga tko će im i odgovoriti - aplikaciju LittleDot.

Njezini tvorci predstavit će se na trećem izdanju RTL-ove konferencije Digital Shapers. A tehnologija koja uspostavlja kontakt roditelja s liječnicima može pomoći ne samo njima i djeci, nego i zdravstvenom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je njezin 9-mjesečni sin David u 11 sati pojeo užinu, Marija Renić Marić, uz sve druge obaveze, više ne mora pamtiti. Može ju memorirati kao uspomenu, ali kao dio rasporeda prehrane jednostavno unosi u aplikaciju. No još važnije, ako je David bolestan, može preko nje kontaktirati liječnika.

''Bili smo na otoku i trebao nam je hitno savjet. Dobili smo osip, vrućicu i trebalo nam je nekoliko različitih specijalista u tom trenutku i tako sam ja poslala upit', prisjetila se Renić Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odgovorio joj je doktor Milivoj Jovančević, koji je zajedno s nekoliko desetaka stručnjaka, od primjerice logopeda do dermatologa, na raspolaganju za konzultacije, a osnivač Dario Šimović objašnjava: ''U našoj platformi postoji više od 60 specijaliziranih liječnika koji su dostupni 24 sata, sedam dana u tjednu i bilo kada, bilo gdje, s bilo kojeg uređaja.

Svoje iskustvo u izradu aplikacije utkao je i Jovančević jer je primijetio da se posljednjih godina sve više se problema pokušava riješiti telefonski. To je u čak 75 posto slučajeva i izvedivo, no sam poziv nekada nije dovoljan. Ovdje možete slati i poruke, fotografije i videa djeteta i to izvan radnog vremena: ''Svaki stručnjak ima svoju posebnu mobilnu aplikaciju kojom se stavlja na dispoziciju ili se iskopčava i to korisnik može vidjeti''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovo štedi novac i smanjuje mogućnost zaraze u ordinacijama, a liječnicima, koje je i ovako izazov zadržati u Hrvatskoj, pruža mogućnost dodatne zarade. Šimović je na ideju došao kada je i sam postao otac: ''Kada je dijete odrastalo suočili smo se s nekim izazovima u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj, nedostupnosti dovoljnog broja liječnika, tijekom vikenda, pogotovo ako ste negdje van svoga grada, pogotovo ako ste van zemlje''.

Aplikacija omogućava i praćenje svega što dijete radi - koliko je i kako jelo, cijepilo se, kakva mu je bila stolica, koliko je imalo temperaturu, koji zubić mu je izrastao, koliko je spavao, ali nudi i još jedan spas - trikove za uspavljivanja, a Renić Marić zaključuje: ''Mi digitalne mame stvarno, mislim većina danas ima smartphone i jednostavnije uz sve drugo što moramo u danu oko bebe i uz sve druge obveze, zabilježiti to u aplikaciju i da ne moramo voditi o tome račune. To su radile nekada i naše mame, samo u neku staru bilježnicu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je to neki drugi svijet. U kojemu tehnologija puno vremena oduzima, ali s druge strane ga i vraća, a roditeljima svaka pomoć dobro dođe.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo