KOROZIJA, PROPADANJE, URUŠAVANJE / Dinamo će nogometnu elitu ugostiti na stadionu koji je prije za staro željezo nego za vrhunski nogomet

Požalio se na ruševni dom Dinama - trener modrih odmah nakon povijesne pobjede

25.8.2022.
19:26
VOYO logo

Korozija, propadanje, urušavanje, ovo je slika Zagreba koja će otići u svijet. Dinamo će nogometnu elitu ugostiti na stadionu koji je prije za staro željezo nego za vrhunski nogomet. A k tome još je i opasan.

"Trpit ćemo sigurno, ali najviše od svega ćemo se sramiti jer će dolaziti ovdje najeminentnije ekipe Europe na ovakav jedan stadion koji zaista ne dolikuje ligi u kojoj ćemo se mi natjecati", smatra trener GNK Dinamo, Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je trener noćas jasno poručuje što misli o uvjetima u kojima igra Dinamo, u klubu danas ne žele pred kamere. Pregovori između kluba i grada o novom stadionu u poodmakloj su fazi. Problem je lokacija, maksimirsko zemljište je u procesu povrata Crkvi. Također, grad kao uvjet suradnje traži demokratizaciju kluba.

Image
Ocjene korisnika /

Maksimir proglašen drugim najlošijim stadionom u Europi! Provjerite koji klub ima gore uvjete od Dinama

Image
Ocjene korisnika /

Maksimir proglašen drugim najlošijim stadionom u Europi! Provjerite koji klub ima gore uvjete od Dinama

"U razgovorima smo, a istovremeno rješavamo imovinsko pravne poslove koji se desetljećima nisu rješavali i koji su preduvjet za sve ostalo. -Kada bi mogli očekivati neki konkretan dogovor između grada i Dinama? Pa evo, kao što sam rekla, razgovaramo", tvrdi glasnogovornica gradonačelnika Zagreba, Dinka Živalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad blue boysi jasno poručuju što očekuju; stadion na Maksimiru. Do tada će biti isključivo na sjeveru, istok je izvan funkcije.

Europske velikane na tribini iza mene trebalo je dočekati 10 tisuća navijača, no dvije i pol godine nakon potresa, istok je i dalje zatvoren. Umjesto huka s tribina, na istoku sablasna tišina. I pokoja reklama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama se priča o novom stadionu, mahalo se raznim projektima, no nikada se ništa nije realiziralo. Zadnji je bio pokušaj Otta Barića koji je predlažio stadion od 34 tisuće gledatelja. Cijena 60-tak milijuna eura.

"Uz malo političke volje i malo manje politiziranja, to je stvar koja se može savladati vrlo brzo i Dinamo bi realno kroz tri godine mogao igrati na nekakvom suvislom nogometnom stadionu. Mi kao Nogometni savez apsolutno podržavamo izgradnju stadiona u Maksimiru što smo više puta istaknuli koji bi zadovoljio potrebe Dinama i reprezentacije", poručuje arhitekt i bivši kandidat za dogradonačelnika Zagreba, Otto Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Vlada, barem načelno, podržava novi stadion.

"Vlada RH prepoznaje važnost i podržava izgradnju novoga stadiona u gradu Zagrebu. U proteklih nekoliko dana obavila je razgovore sa svim dionicima na ovu temu", objašnjava Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj u Ministarstvu turizma i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su dakle za, vode se razgovori, no nikako da se stvar pomakne s mrtve točke. Nogometno ruglo dom je Dinama, lige prvaka i svjetskih doprvaka. Sramotno je blaga riječ.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo