koncesiju na 99 godina / Dinamo dobiva novi stadion? Tomašević je u pregovorima s Upravom kluba. Evo koje su opcije na stolu

Kada će se i kako realizirati izgradnja novog Dinamova stadiona zadnju će riječ imati gradska skupština. Jer ipak je riječ o zemljištu vrjednijem od milijun kuna

11.1.2022.
21:34
VOYO logo

Kako ga je zamislio arhitekt Otto Barić ili nekako drukčije, novi maksimirski stadion, nakon 20 godina mogao bi se i realizirati. I to na staroj lokaciji.

"Raspravljali smo o različitim modelima. Jedan od njih je i pravo građenja koje ste rekli. Isto tako različiti modeli financiranja. Gledali smo druge gradove u Hrvatskoj poput Rijeke ali isto tako u Europi. S obzirom na iskustva partnerstva između klubova i gradova u financiranju i izgradnji takvih stadiona. Gledamo da nađemo model koji neće opteretiti ni kunu gradskog proračuna", objašnjava zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Image
Nije šala /

Studenti se useljavaju u Dinamov stadion, ali nisu svi oduševljeni: 'To je kao da se udruga za zaštitu okoliša useli u prostorije rafinerije nafte'

Image
Nije šala /

Studenti se useljavaju u Dinamov stadion, ali nisu svi oduševljeni: 'To je kao da se udruga za zaštitu okoliša useli u prostorije rafinerije nafte'


Izgradnju novog stadiona koji neće plaćati, građani pozdravljaju. "Ovo stvarno treba riješit. Odnosno srušit i novi napravit, ali na trošku kluba ili tko ga već financira", kaže Zagrepčanin Ivan Crnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba ostat na ovoj lokaciji. Ako klub može sam financirat, neka gradi", smatra Mario Grbavić.

Ideja je da igrači treniraju na zamjenskom stadionu u Sesvetama dok traje izgradnja novog maksimirskog. Oba bi stadiona financirao sam klub kojem bi Grad dao zemljište u koncesiju. U udruzi navijača su skeptični.

"Smatram da je ovo još jedna saga i novi zaplet u sapunici o maksimirskom stadionu. Ne vjerujem da će ova uprava sagraditi stadion, a još manje i drugi stadion u Sesvetama. Mislim da Dinamo nema tih kapaciteta, nema tu financijsku moć", tvrdi predsjednik udruge "Dinamo to smo mi Juraj Čošić.

U međuvremenu bi u prostore sjeverne tribine trebalo useliti tri tisuće studenata građevine, geodezije i arhitekture koji čekaju sanaciju zgrada fakulteta oštećenih u potresu.

"O tome se isto raspravljalo. O nekakvom privremenom korištenju dok se ne završe proceduralne stvari. Ali to je nešto kratkoročno. Ali se nije još realiziralo", kazao je Tomašević.

Kada će se i kako realizirati izgradnja novog Dinamova stadiona zadnju će riječ imati gradska skupština. Jer ipak je riječ o zemljištu vrjednijem od milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo