NOVI PREOKRET / Dinko Burić ipak nije gradonačelnik, izgubio za jedan glas!

Image
Foto: PIXSELL

Županijsko izborno povjerenstvo potvrdilo je kako je HDSSB-ovac Dinko Burić ipak izgubio od HDZ-ovca Dinka Huisa.

4.6.2013.
14:03
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Osječko-baranjske županije AntoRašić, izvijestio je kako je nakon prebrojavanja glasačkih listića ustanovljeno da DinkoHuis (HDZ) ima jedan glas više u odnosu na DinkaBurića (HDSSB) koji je uložio prigovor na rezultate izbora koje je izgubio s četiri glasa manje.

Na sjednici Županijskog izbornog povjerenstva donesena je odluka da se prigovor HDSSB-a odbacuje kao neosnovan te da je Dinko Huis pobjedio kao gradonačelnik s jednim glasom više. HDSSB je podnio prigovor nakon drugog izbornog kruga kada je objavljeno da Huis pobjeđuje Burića za četiri glasa više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašić je u izjavi za Hinu rekao kako HDSSB ima pravo na tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske protiv takve odluke u roku od 48 sati. Nakon očitovanja Ustavnog suda Županijsko će izborno povjerenstvo službeno proglasiti rezultate izbora za gradonačelnika u Belišću, rekao je.

U prvom izbornom krugu Dinko Burić osvojio je 42,59 posto glasova birača a Dinko Huis 31,71. U drugom izbornom krugu Dinko Burić je vodio za 67 glasova više, sve dok nije obrađeno posljednje izborno mjesto, kada je izgubio s četiri glasa manje od Huisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike