neizvjesna budućnost / Dinko Cvitan u travnju postaje bivši? Vlada ne želi otkriti hoće li podržati novi mandat glavnog državnog odvjetnika

Glavnom državnom odvjetniku - Dinku Cvitanu bliži se kraj mandata, a o njegovu izvješću o radu još se nije raspravljalo

5.3.2018.
18:58
VOYO logo

Posljednjih godinu i pol najčuvanija je osoba u državi. Jedini kojeg voze u blindiranoj limuzini. A zbog prijetnji koje stalno dobiva, pod stalnim je nadzorom policije. Kao i cijela njegova obitelj. Prvi je to put da tako čuvaju jednog glavnog državnog odvjetnika.

U mandatu Dinka Cvitana - USKOK je uhitio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza rešetaka je završio i šef Dinama - Zdravko Mamić.

A istražni zatvor određen je i za nekad najmoćnijeg gospodarstvenika Ivicu Todorića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Vlada predložiti opet Dinka Cvitana? Danas ne otkrivaju. Partner HNS dodaje kako DORH-u želi da bude efikasniji neovisno o tome tko ga vodi. U međuvremenu, u kuloarima su prvo izašla nova imena, potencijalnih kandidata..

Od odvjetnika Tomislava Penića, Berislava Živkovića i Nedjeljka Ivančevića, do znatno ozbiljnijih kandidata iz same zgrade u Gajevoj, poput tužitelja Dražena Jelenića, Dražena Diklića ali i Josipa Čule koji je trenutačno u Haagu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Titula novog glavnog državnog odvjetnika mogla bi pripasti i prvi put jednoj ženi - Tamari Laptoš, sadašnjoj ravnateljici USKOK-a pod čijom palicom su se mnoga uhićenja i dogodila. A moguće je i da na novoj staroj funkciji ostane i sam Dinko Cvitan.

Predsjednik Odbora za pravosuđe Orsat Miljenić nema ništa protiv toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću predložiti Klubu da ga podrži, jer mislim da je dobro obavio svoj posao. A koliko vidim raspoloženje u Klubu i je u tom smjeru."

"Mi želimo Dinku Cvitanu u javnoj raspravi, saborskoj raspravi postavit neka pitanja i onda ćemo zauzet stav Mosta da li ćemo ga podržati ili ne", izjavio je Marko Sladoljev iz MOST-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Sinčić iz Živog zida nije za tu opciju. 

"Živi zid neće poduprijeti gospodina Dinka Cvitana niti bilo kojeg njegovog suradnika jer smatramo da je katastrofalno radio svoj posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da, što se tiče uskočkih optužnica, 98 posto optužnica je potvrđeno, a što se tiče uspješnosti - ono je na razini 94 posto osuđujućih presuda. Politika nimalo ne utječe na moj rad", tvrdi Cvitan. 

Svačiji, a opet ničiji - hoće li izdržati ili pasti, znat će se slijedeći mjesec kada bi trebao braniti svoje izvješće o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo