Ilegalni potrošači / Dio Splićana pronalazi nove načine za krađu vode: jedan se spojio na Dioklecijanov akvedukt kako bi besplatno zalijevao vrt

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Djelatnici splitskog 'Vodovoda' nedavno su otkrili više od 20 ilegalnih priključaka na gradski vodovod, odnosno potrošače koji godinama, možda i desetljećima, nisu plaćali vodu koju su koristili

29.11.2017.
9:22
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Šokantan je podatak da više od pedeset posto potrošene vode na području šireg splitskog područja nije fakturirano. Neki od "ilegalaca" posebno su bizarni. Tako se jedan Splićanin priključio na Dioklecijanov akvedukt kako bi umanjio mjesečne račune, javlja Slobodna Dalmacija.

Nadležna splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija počela je naplaćivati ileagalno korištenje vode. Prema propisima, naplatiti mogu samo zadnjih pet godina, a postoji mogućnost da su neki ilegalno koristili vodu čak i desetljećima. Izaći će im pritom u susret i omogućiti plaćanje u obrocima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najproblematičniji je kvart Kamen. "Ilegalcima" se nudi mogućnost legaliziranja priključka, no to do sada nije učinio niti jedan, već pronalaze još kreativnije načine za krađu, donosi Slobodna Dalmacija.

"Svim ilegalnim potrošačima koji su inače zavedeni u sustav ViK-a a potrošnja vode im se ne evidentira, kada ih otkrijemo, spoj im se odmah ukida. Oni koji nemaju svoj priključak imaju obvezu javiti se u tehnički sektor, podnijeti zahtjev za priključak kako bi im se ubuduće mogli fakturirati računi za vodu", ističe Sanja Milišić, voditeljica odjela prodaje Vodovoda i kanalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onima koji se ogluše prijete ovrhe. "Sve je više ljudi svjesno činjenice da se računi moraju platiti, da ovrha neće nestati i da će troškovi biti samo veći", napominju iz ViK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo