PROBLEMI NA TRAFOSTANICI / Dio Splita završio mraku: Nije bilo javne rasvjete, nisu radili semafori, a KBC Split radio je uz pomoć agregata

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz HEP-a su poručili da je do kvara došlo na prekidaču u trafostanici Sućidar

27.11.2021.
21:15
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Pola Splita je u subotu navečer, točnije, nešto iza 20.35 sati ostalo bez opskrbe električnom energijom. Bez svjetla, ali i grijanja ostali su građani naselja Bačvice, Gripe, Lokve, Škrape, Blatine, no iza 21:30 sati polako se počela vraćati električna energija. 

"U trafostanici Sućidar ispao je trafo 1 i 2, a uzrok tog ispadanja je kvar na prekidaču. Odmah po nestanku električne energije na teren je izišla naša intervenstva ekipa, koja je u zaista rekordnom roku detektirala kvar. Kvar je brzo izoliran i očekujemo da će se eletrična energija vratiti na splitske ulice vrlo brzo", kazala je Nada Kolega, glasnogovornica Hrvatskog operatera prijenosnog sustava (HOPS) za Slodobnu Dalmaciju, a o svemu su se oglasili i iz Ravnateljstva policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog kvara na trafostanici Sućidar, veliki dio Splita ostao je bez električne energije. ŽC 112 Split prima veliki broj poziva građana, jedan dio je ostao zaglavljen u liftovima, sve službe su na terenu. KBC Split je bez električne energije i radi uz pomoć agregata", kažu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ije bilo javne rasvjete, a nisu svijetlili ni semafori, pa su se stvarale gužve na raskrižjima.

Jedina svjetla koja su se mogla vidjeti na ulicama bila su ona automobilska jer nije radila niti javna rasvjeta niti semafori zbog čega je nastajala i gužva na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvar je u konačnici otklonjen te se struja počela vraćati postupno, kvart po kvart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo