IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT / DIP: 'Građani su revni u dojavama o kršenju izborne šutnje; netko je prijavio Miroslava Škoru'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na biralištima u dijaspori izlaznost je dobra, bolja nego na izborima za Europski parlament prije pet godina

26.5.2019.
14:58
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Izborni dan u Hrvatskoj protječe relativno mirno, javljaju u nedjelju rano poslijepodne iz Državnoga izbornog povjerenstva (DIP). Kažu, bilježe dojave građana o tome da  neki izborni sudionici primaju sms poruke te da se izborna šutnja krši na društvenim mrežama.

O kojim se sudionicima radi, u DIP-u ne žele spominjati. Pozivaju se na izbornu šutnju koja traje do nedjelje u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojedini građani vrlo revno dojavljuju pojave za koje drže da krše izbornu šutnju pa smo tako dobili dojavu da jedna radijska postaja emitira pjesme 'predsjedničkog kandidata' Miroslava Škore", kaže član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski.

Potvrdio je kako je na biralištima u dijaspori izlaznost dobra, bolja nego na izborima za Europski parlament prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijepodne je na tim biračkim mjestima (koja su u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska) glasovalo oko 4400 birača, za razliku od prije pet godina kada ih je tijekom cijelog dana glasovalo oko šest i pol tisuća. Najveći odziv je u BiH.

Hojski je komentirao i informaciju da se na biralištima u Srbiji (dva su u Beogradu, a dva u Subotici) stvaraju velike gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na biračko mjesto u hrvatskome veleposlanstvu birači su došli u četiri autobusa, dakle odjednom oko 200 ljudi, pa je razumljivo da je nastala gužva", kaže Hojski.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo