Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BORBA ZA GRADOVE

DIP raspisao lokalne izbore

Obrasci za provođenje izbora od danas se mogu nabaviti u prodavaonicama "Narodnih novina" te su dostupni i na internetskoj stranici DIP-a (www.izbori.hr), koji je birače pozvao da provjere jesu li upisani u popis birača.

Image

Lokalni izbori Lokalni izbori

Z.H./Hina/ 19.4.2013. u 13:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je da su od danas, temeljem odluke Vlade o raspisivanju lokalnih izbora, dostupni obrasci za postupak kandidiranja, a prijedloge kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela i prijedloge kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana te njihovih zamjenika nadležna izborna povjerenstva zaprimat će do 2. svibnja do 24 sata.

Nadležno izborno povjerenstvo sastavit će i u javnim glasilima, na oglasnoj ploči i internetskim stranicama jedinice objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste za izbor članova predstavničkih tijela kao i zbirnu listu, zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika, kao i zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, odnosno 4. svibnja do 24 sata.

Obrasci za provođenje izbora od danas se mogu nabaviti u prodavaonicama "Narodnih novina" te su dostupni i na internetskoj stranici DIP-a (www.izbori.hr), koji je birače pozvao da provjere jesu li upisani u popis birača.

Jučer je, naime, na snagu stupila odluka Vlade od 11. travnja o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, izbora za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike i za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda, koji će se održati u nedjelju 19. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Z.H./Hina/ 19.4.2013. u 13:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZBORI PRED VRATIMA

RTL sučelio kandidate za gradonačelnika Splita, Puljak: 'Pročitat ću nešto zanimljivo'; Đogaš: 'Pa ne poznaje ni ljude sa svoje liste!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba