Mogao bi dobiti veliku odštetu / Diplomatski skandal: Predsjednica 2007. nezakonito smijenila diplomata u Njemačkoj?

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjenica je tada obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija

30.9.2018.
21:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši vicekonzul Hrvatske u Düsseldorfu Milan Tomić dobio je spor protiv Ministarstva vanjskih i europskih poslova, jer je iz diplomatske misije u Njemačkoj, prema kvalifikaciji suda, nezakonito povučen još 2007. godine, donosi portal Telegram. 

Odluku o njegovom razrješenju s mjesta vicekonzula donijela je tadašnja ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, a današnja predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepravilnosti u pripremi izbora

Kažnjen je prestankom državne službe zbog navodne kupovine prevelikih količina cigareta i alkoholnih pića s diplomatskom povlasticom i zbog navodnog lažiranja potpisa tadašnje generalne konzulice Katarine Trstenjak. Tomić kaže da mu se na teret stavlja nešto na što je imao pravo, sve kako bi se prikrile nepravilnosti u pripremi parlamentarnih izbora u Njemačkoj. 

Tomić je 2011. podnio tužbu protiv Ministarstva za nadoknadu plaće, a sada bi mu trebalo biti isplaćeno tih 230 tisuća kuna s kamatama i to za razdoblje od trenutka povlačenja u Zagreb, u studenom 2007., do veljače 2009. do kada je trebao biti na dužnosti vicekonzula u Düsseldorfu, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo