Gradonačelnik Sinja / Direkt kod glavne zvijezde Cetinske krajine: Mira Bulja vole građani, ne i gradski pročelnici. 'Upao sam u kašetu brokava'

Samo tri tjedna nakon izbora Miro Bulj na sva ključna mjesta je već postavio svoje ljude i počeo ispunjavati obećanja iz kampanje.

22.6.2021.
9:20
VOYO logo

I dok politički pobjednici u Zadru, Splitu i Zagrebu još uvijek pokušavaju uhvatiti sve konce vlasti, u Sinju novi gradonačelnik već radi punom parom. Samo tri tjedna nakon izbora Miro Bulj na sva ključna mjesta je već postavio svoje ljude i počeo ispunjavati obećanja iz kampanje.

Tako je već u pripremi i aplikacija putem koje će građani moći pratiti kako i gdje se troši svaka kuna gradskog novca.  Ali uskoro ga čeka organizacija Sinjske alke, koja će biti prvi test nove gradske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svakim će popričati, svakome će, kaže, i pomoći. Pa je tako na jedan dan postao asistent snimatelja. U rodnom Sinju Miro Bulj glavna je zvijezda.

Image
'AKCIJA PROTIV LOŠIH POLITIKA' /

Mostovac Miro Bulj najavio kandidaturu za gradonačelnika Sinja u vrlo neobičnom terminu

Image
'AKCIJA PROTIV LOŠIH POLITIKA' /

Mostovac Miro Bulj najavio kandidaturu za gradonačelnika Sinja u vrlo neobičnom terminu

Novog gradonačelnika i tri tjedna nakon izbora stalno netko zaustavlja, čestita mu, ali i dojavljuje probleme

U Sinju ga vole ljudi, čini se, i psi. U gradu s 25 000 stanovnika, teško nam je danas bilo naći nekog tko je protiv Bulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudo od čovika. Čudo. Jednostavno ne znam šta bi reka. Promjena koja je tribala ovome gradu. Čovik pun poštenja, pun energije, pun volje, pun elana, pun ljudskosti", kaže Zoran Tripo iz Sinja. 

"Prije nego šta je posta gradonačelnik uvik je bio otvoren za svoje građane, svakoga je stao, saslušao, tako mislim.. A sad kao gradonačelnik još i više je otvoren. Tu je non stop po gradu. Znači pravi je čovik iz naroda", kaže Marko Grčić iz Sinja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravi čovik. I doša je u pravo vrime i na pravo misto. I ja smatram da će biti okej. Super. Oduševljeni", kaže Marija Stipetić iz Sinja. 

"Virujen da će se Miro dobro potruditi. On je čovik ako nešto ne zna on će pitati. Mislin da tu ne triba biti straha oko grada Sinja", kaže Mislav Norac iz Sinja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, mišljenje građana ipak ne dijele sinjski pročelnici pa je Miro Bulj prvi radni dan došao u gotovo praznu zgradu.

Dobrodošlica kakvu nije očekivao

"Nije jasno kako se sve potrefilo da baš taj dan kad sam ja gradonačelnik da ih je toliki broj na godišnjem. Biće od velikog umora, velikih radova, velikog razvoja. + Ostavili su problema bezbroj ko da je bio cilj nekome da grad Sinj potone, al neće potoniti. I oni koji misle bojkotirati nisu nam bitni. Može se bez njih", kaže gradonačelnik Sinja Miro Bulj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smijenio je već i čelnike gradskih tvrtki, a kroz dva mjeseca bi trebala proraditi i aplikacija preko koje će svi moći vidjeti na što grad troši novac građana.

"Očekujem da će ta aplikacija transparentan grad biti nešto šta će biti normalno da vide ljudi koliko sam kava popio na račun grada, koje vozilo sam kupio, što vozim, na koji način funkcionira i koliko se troši na račun gradske uprave", kaže Bulj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom na vlast upao je, kaže, u kašetu brokava. 180-ero djece nema vrtić, dio grada nema kanalizaciju, loše gospodare otpadom.

"Problem je bia vamo nasuprot razbijeni izlozi, razbijeno sve. Nazvali smo ga, gradonačelnik je to riješia u dva dana. A ruglo je bilo u gradu stalo 12 godina", kaže Zdeslav Ćurković iz Sinja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije interes biti kip. Ako triba birati gradonačelnika za kipa onda ćemo ga staviti doli kip i to je to, imat ćemo gradonačelnika. Meni je bitno biti s ljudima", kaže Bulj

Uskoro će i sinjska Alka. No, novi prvi čovjek grada poručuje - više neće biti ono što je bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alku treba vratiti narodu. Ona se svela na to samo ko će sidit u počasnoj loži i ko će se više dodvoriti kome. Ovim putem šaljem poruku nadležnim ministrima, premijeru da napokon je došao čovjek koji od njih traži djela, a ne samo obećanja", kaže Bulj

Tri tjedna od izbora, podršku grada ima. Pitanje je hoće li tako biti i nakon četiri godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo