all inclusive psihijatrija / Direkt na Ugljanu u 'burnout' resortu: 'Zamislite da na godišnjem imate i stručnu pomoć'

Spavate u lijepoj sobi pored mora ili u borovoj šumi, jedete zdravo i usput pričate sa psihijatrom. Ideja je već tu, tako je zamislio ravnatelj Psihijatrijske bolnice na Ugljanu

20.4.2022.
7:35
VOYO logo

Ako ste doživjeli "burn out" ili "pregorjeli" od stresa i obveza, vjerojatno ćete otići na godišnji odmor. Ali možda nije dovoljno da gledate u pučinu i meditirate, možda vam treba netko za razgovor i to možda netko stručan.

Državna psihijatrijska bolnica bi ostala državna, ali bi uz privatnog investitora sagradila i turistički kompleks. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Mavar ravnatelj je Psihijatrijske bolnice Ugljan i otkriva nam: "To ide sad na Županijsku skupštinu. Mi se nadamo da ne bi trebalo biti problema jer tu svi mogu naći interes, od same ustanove koja bi imala dodatna sredstva, od mogućnosti zapošljavanja kadra bilo s otoka, iz Zadra ili drugih mjesta."

Sobe bi se rentale na bookingu i onda bi se, kao u nekom luksuznom resortu za mentalno zdravlje, nudio i krevet i profesionalna pomoć. All inclusive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odličan uvod u sezonu /

Kad se podvuče crta, imali smo tri puta više turista nego lanjskog Uskrsa: 'Ljudima je dosta karantena'

Image
odličan uvod u sezonu /

Kad se podvuče crta, imali smo tri puta više turista nego lanjskog Uskrsa: 'Ljudima je dosta karantena'

Anksioznost, depresija ili ovisnost o mobitelu. Može li se ona tretirati ili liječiti u dva tjedna turističkog boravka u zdravstvenoj ustanovi?

"Teško je očekivati za neke kraće periode da možemo napraviti jako puno. Ali, ja bih vama postavio protupitanje: Kada odete na godišnji odmor i malo se isključite, evo vi osobno ili ja, kako se osjećate? E sad, zamislite na tu priču dodati još stručnu pomoć i smislene programe vezane za to. Više nego poželjno", pojašnjava psihijatar Psihijatrijske bolnice Ugljan Vitomir Višić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Burn out oporavak" smjestio bi se na prostoru od šest hektara dijelom izgorjele borove šume i uz 700 metara obale. 

Ravnatelj Mavar kaže: "Više godina razgovaramo s potencijalnim investitorima koji ovdje dolaze da bi nešto investirali, da bi dovodili ljude koji bi ovdje ljetovali, koji bi se ovdje kupali, sunčali i koji bi imali uslugu od strane naše ustanove vezano za neku psihijatrijsko-psihologijsku skrb".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

A jednako kao i ravnatelj razmišljaju i zadarski turisti. 

Boris Vnučec iz Zagreba kaže: "Ako ima potrebe za tim, zašto ne? Ideja je dobra po meni, ako ima prostora. Ja sam bio jedanput tamo, naš prijatelj je jedanput tam bio i onaj prostor je prekrasan tamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Lazić Šuša iz Švicarske kaže: "U Zürichu  na red ne možemo doći kod psihologa, zaista ne možemo. Moja psihologica meni kaže, ona je starija ovako doktorica, da je toliko posla da i njoj samoj treba psiholog poslije jednog tjedna radnog." Priznaje nam da bi bila spremna iskombinirati odmor i ovakvu vrstu oporavka: "Da, svakako. Što da ne?"

S obzirom na to da su anksiozno-depresivne, fobične ili "burnout" smetnje sve prisutnije u modernom hektično-kaotičnom načinu življenja, terapijski tretmani bolnice Ugljan vjerojatno će se brzo bukirati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo