VRATIO SE INTERLIBER / Direkt otkriva zašto su mladi Francuzi napisali roman na hrvatskom i o čemu pišu zatvorenici kad izađu na slobodu

U šestom paviljonu do prije desetak dana bilo je cijepljenje. Cjepivo i liječnike zamijenile su knjige i 230 izlagača iz 14 zemalja

9.11.2021.
23:00
VOYO logo

Nakon što na Velesajam dođu po svoju dozu cjepiva, zagrepčani od danas nakon toga mogu otići u susjedni hangar po novog Murakamija, Pikettya ili dosad neobjavljenog Bukowskog.

Nakon što je prošle godine otkazan zbog korone, opet je otvoren najveći nacionalni sajam knjige, Interliber. Koji su naslovi najiščekivaniji, koja knjiga je ove godine najskuplja, koja najjefitiija, zašto su dvojica mladih Francuza napisala roman "Isti ćaća" i to na hrvatskom jeziku i o čemu pišu zatvorenici nakon što izađu na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svjetskih bestsellera Elene Ferrante i Joa Nesboa, preko Soroševaca, Možemovaca sve do: Angle, Hilari i Zokija koji koštaju 29 kuna. Četverostruko skuplji je Churchill, čiju biografiju je napisao Boris Johnson koji je opčaran njegovim likom i dijelom.

Image
SAJAM KNJIGA /

Ljubitelji knjiga napokon će doći na svoje! Nakon prošlogodišnje stanke sutra svoja vrata ponovno otvara Interliber

Image
SAJAM KNJIGA /

Ljubitelji knjiga napokon će doći na svoje! Nakon prošlogodišnje stanke sutra svoja vrata ponovno otvara Interliber

Nakon godinu pauze oživio je u nešto drukčijem covid izdanju

"Očekujemo da će bez obzira što su biografije vrlo popularne, iskreno mislim da će se najbolje prodavati Elena Ferrante 'Mračna kći' jer je to roman spisateljice koja već godinama hara top listama i po ovoj knjizi je napravljen film", kaže Ivana Žderić, urednica u nakladničkoj kući.

Piše pod pseudonimom, a njezin identitet je nepoznat javnosti. Javnosti je dobro poznat identitet Ivana Boršiča. Bio je mozak krvave pljačke Fine i vođa najopasnije hrvatske bande pljačkaša i ubojica, a sada je pokajnik i autor knjige: "Vidimo se na osmrtnici 2" u kojoj sve to i opisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dnevnik Anne Frank" je opća kultura, a sada je tu "Sjećanje na Anne Frank". Priča žene koja je sa svojim suprugom više od dvije godine pomagala u skrivanju obitelji Frank od nacista.

U šestom paviljonu do prije desetak dana bilo je cijepljenje. Cjepivo i liječnike zamijenile su knjige i 230 izlagača iz 14 zemalja. Tako će biti sve do nedjelje.

Ulazak je besplatan. Potrebna je covid potvrda i maska, a testirat se može i ispred Velesajma.

"Testirala sam se. Čini mi se jako dobro organizirano, nema gužve, ljudi se drže mjera koliko uspijevam vidjeti", kaže Izidora Hernic iz Zagreba.

Srećom, popusti su veliki. Nakazu, plavušu ili barbie možete kupiti za 3 do 9 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isti ćaća" je naslov romana kojeg su napisala dva Francuza. Žive ovdje i pišu o Hrvatima kroz lik Luke koji je odselio u Njemačku i kući se vraća kada mu umre ćaća.

Ovaj sajam star je 43. godine te je nakon godinu pauze oživio u nešto drukčijem covid izdanju jer na Velesajmu se cijepi, testira i čita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo