UČENICI JU REŠETALI PITANJIMA / Direkt s Kolindom na satu geografije najboljeg profesora na svijetu: 'Imala sam tu jednu scenu na recepciji...'

Na njegovim virtualnim predavanjima učenici idu na vrh Burj Khalife, putuju svijetom, od Australije do Kine - pa čak do svemira

27.4.2022.
22:25
VOYO logo

Na puno je pitanja danas morala odgovoriti Kolinda Grabar Kitarović. Ali ne pitanja novinara, nego učenika 7. i 8. razreda. Bivša predsjednica bila je na satu geografije kod najboljeg profesora na svijetu - Dejana Nemčića.

Njegovi učenici virtualno lete helikopterom, plove Bosporom, i šeću favelama u Rio De Jaineru, zbog čega je mladi profesor iz Garešnice više puta nagrađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je na sat geografije učenicima 7. i 8. razreda Osnovne škole Ive Andrića u Sopotu stigla bivša predsjednica. Ne da ih uči o klimi, reljefu, meandrima, deltama, rijekama i planinama Hrvatske. Nego o....

„Imidžu Hrvatske, o brendiranju Hrvatske, po čemu je Hrvatska prepoznatljiva u svijetu - kakvo vi možete predstavljati Hrvatsku, kako mi svi možemo predstavljati Hrvatsku“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica.

Oni će je tek predstavljati, ona ju je predstavljala. Brend nije samo proizvod, brend su osjećaji i ljudi. Prepoznaju nas po obali, plažama, Igri prijestolja, Modriću, ali i po bivšoj predsjednici. Slava iz 2018. u Rusiji, čini se, nije izblijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odabir srednje škole /

Prijemni ispit provodit će se ove godine u više zagrebačkih gimnazija: Hoće li se stati na kraj inflaciji superodlikaša?

Image
odabir srednje škole /

Prijemni ispit provodit će se ove godine u više zagrebačkih gimnazija: Hoće li se stati na kraj inflaciji superodlikaša?

„Bila sam nedavno u Dubaiju, došla sam iz Dohe, imala sam masku, još smo tada bili maskirani zbog korone i jedan mladi gospodin iz Gane je bio na recepciji i dajemo mi njemu putovnice iz Hrvatske i on gleda, a Hrvatska. I krene on o Modriću. Ja kažem, evo baš imam selfie s jednim od naših nogometaša. I on pogleda i kaže joj pa ovo je vaša predsjednica. Pa velim, da to sam ja i skinem masku. Bio je oduševljen“, ispričala je grabar Kitarović.

Bili bi svi oduševljeni kada nam najjači brend ne bi bili samo sportaši. I zato se u ovoj školi radi na tome. Radi na tome posebno najbolji profesor na svijetu. Tom titulom drugi put je okrunjen Dejan Nemčić. Na njegovim virtualnim predavanjima učenici idu na vrh Burj Khalife, putuju svijetom, od Australije do Kine - pa čak do svemira.

„Mislim da je obaveza obrazovanja pokazati da je lijepo putovati, ali najbolje živjeti u Hrvatskoj. Mislim da pokazivanjem koliko je škola bitna, učenjem, usavršavanjem svojih talenata...Mislim da će to i Hrvatska prepoznati i pokazati svijetu s čime mi raspolažemo“, kazao je Dejan Nemčić, najbolji profesor na svijetu.

Doduše, njegovi učenici kao da neće imati problema s brendiranjem sebe i svog znanja, jer ovi osnovnoškolci imaju opasnija pitanja od nekih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite koje ste greške napravili u mandatu da vas ljudi nisu ponovno izabrali?

„Uhhh. Pa gledaj, podvukla sam crtu pod taj mandat pa više i ne razmišljam o tome“, odgovorila je bivša predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mislite od Donaldu Trumpu kao predsjedniku?

Da možete, biste li promijenili izgled kovanica za 2023.?

„Misliš eura. Pa ne znam nisam dizajner, nisam razmišljala o tome - kako se vama sviđaju“, kaže Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ma meni je nebitno kako izgleda kovanica važna je vrijednost“, kazao je učenik. 

Kada bi vam netko ponudio mjesto predsjednice NATO saveza - biste li pristali?

„Oooohh, pa dobro to je hipotetski sada. Hmmm, ne razmišljam što bi bilo kad bi bilo“, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanje, slijedi ocjenjivanje.

"Od 1 do 10 bivša predsjednica bila je čista desetka. Dala nam je puno savjeta zašto mi trebamo ostati u Hrvatskoj. Zašto što je na mladima budućnost“, rekla je Eva Ivić, učenica 7. razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja bi rekla da je bolja od profesora Dejana. On je imao više predavanja, ona je bila opuštenija i imala je puno samopouzdanja“, kaže Irma Amelie Bošnir, učenica 7. razreda.

Oni su jedini učenici u Hrvatskoj kojima u goste dolaze predsjednici, nogometne legende, uspješni poduzetnici. I to u pauzama između predavanja najbolje profesora na svijetu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo