Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hoće li biti išta od sezone?

Direktor dubrovačkog hotela za RTL Danas: 'Čekamo Borisa Johnsona da se obrati javnosti i pusti Britance'

"Želimo se približiti 2019., međutim teško je stvarno išta prognozirati."

RTL Danas/ 5.4.2021. u 19:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska je odavno bacila sve karte na turizam. I to onaj ljetni na moru. I ova sezona je neizvjesna, ali pripreme na jugu su krenule. 

Uskrs je inače bio nagovještaj kakva bi sezona mogla biti. Od 50-ak dubrovačkih hotela, ovog Uskrsa bilo je otvoreno tek njih 12. Od prvog četvrtog otvoren je i hotel u kojem je bila Andrea Žarak i razgovarala s direktorom hotela Hrvojem Brborom

Hotel sada ima 30 gostiju od 320 koliko mogu primiti: "Sada smo očekivali toliko, ali jednostavno situacija se mijenja iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, recimo kad se cjepivo otkrilo u 11 mjesecu  rezervacije su buknule pa kad se u prvom mjesecu vidjelo kako to cjepivo neće baš ići tim tempom, onda su te rezervacije usporile pa su onda brojevi zaraženih pali pa smo onda ponovno bili bolji s rezervacijama pa su onda ponovno zadnjih tjedana loši brojevi i onda su nam rezervacije dosta pale."

Image
sutra počinje

Masovno cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu, građanima e-mailom stižu termini

Image
sutra počinje

Masovno cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu, građanima e-mailom stižu termini

Kakva su očekivanja od 2021.?

"Želimo se približiti 2019., međutim teško je stvarno išta prognozirati. Ono što čekamo i iščekujemo što je spasonosno za Dubrovnik je 12.4. i obraćanje Borisa Johnsona koji bi trebao uliti nadu i dopustiti Englezima da krenu jer koliko je poznato Dubrovnik je većinski britansko tržište i nama su Britanci vrlo bitni da nam sezona bude uspješna. Nismo kao drugi dijelovi Hrvatske  tipa sjeverni Jadran gdje su Austrijanci, Slovenci, Nijemci, oni će vrlo brzo doći ako se epidemiološka situacija popravi. Nama je ipak, mi smo avio destinacija i dosta drugih faktora ovise o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sadašnji gosti su većinom Hrvati i jedan Austrijanac, a napominje kako je jako teško prijeći granicu: "Imate situaciju gdje gosti iz Zagreba ne znaju mogu li doći do Dubrovnika jer ne znaju kako proći Neum, da li im treba PCR test za prolazak, tako da je  Hrvatima upitno kako doći do Dubrovnika da ne govorim o nekim drugim zemljama."

Kaže kako su spuštali cijene, ali kaže kako se sedmi i osmi mjesec prodaju po njihovim normalnim cijenama. Naglasio je kako nije stvar u cijenama, nego u potražnji: "Ako se bude moglo putovati mi ćemo moć ponovno biti vrlo brzo na starim cijenama, ali dok se to ne dogodi ostane nam samo čekati."

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

RTL Danas/ 5.4.2021. u 19:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
dijele se na dvije grupe

'Obični' umirovljenici dobivaju nešto više od 3000 kuna mirovine. Ovo su penzije zastupnika i dužnosnika

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba