Prijavu potpisuje sindikat / Direktora u Holdingu radnici prijavili za maltretiranje, tajno snimanje, opijanje, za karaoke preko službene opreme...

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Radnici navode da su dosadašnju predsjednicu uprave Holdinga desetak puta upozoravali na sve ovo

17.6.2021.
16:01
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga podnio je 7. lipnja prijavu Upravi Zagrebačkog holdinga (ZGH) protiv direktora Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Tomislava Jurića, u kojoj su iznijeli niz ozbiljnih optužbi na njegov rad.

U prijavi koju potpisuje Darko Kleinberger, piše T portal, predsjednik sindikata koji je inače podružnica Nezavisnih hrvatskih sindikata, navodi se grubo kršenje etičkih načela poslovanja tvrtke te počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podnesena je dok je ZGH vodila stara Uprava na čelu s Anom Stojić Deban, a u njoj se navodi da su je prije toga desetak puta radnici anonimno upozoravali na sve što se događa, kao i gradsku upravu i odgovorne osobe u ZGH-u, te da su svi upoznati s činjeničnim stanjem.

Ističe se da su povredu ljudskog dostojanstva sustavno godinama provodili i njegovi najbliži suradnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Ništa od 100 dana mira? /

Filipović iz HDZ-a za RTL Danas o Tomaševiću: 'Vidimo u GSKG-u se organizira, nažalost, otpuštanje jednog broja ljudi'

Image
Ništa od 100 dana mira? /

Filipović iz HDZ-a za RTL Danas o Tomaševiću: 'Vidimo u GSKG-u se organizira, nažalost, otpuštanje jednog broja ljudi'

Neetična i nezakonita postupanja saželi su u nekoliko točaka: od svakodnevnih uvreda neprimjerenog vokabulara, preko pozivanja na autoritet spominjanjem imena pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i Ane Stojić Deban, potajnog snimanja i fotografiranja zaposlenika od strane Juriću bliskih ljudi, neovlaštenog pregledavanja snimki nadzornih kamera, degradacije stručnih i obrazovnih kvalifikacija koja se ogleda u organizaciji posla unutar službe i na kraju učestalo alkoholiziranje u prostorijama službe na Autobusnom kolodvoru te korištenje službene opreme TV studija za snimanje i pjevanje karaoka i drugih privatnih poslova.

Zbog sumnje da Jurić koristi opojne droge traže da ga se testira. Je li stara ili nova Uprava ZGH postupala po prijavi i što su utvrdili, Tportal je poslao upit gradskom komunalnom divu iz kojeg su dobili kratak odgovor u kojem stoji da su upoznati sa sadržajem prijave te da se po njoj postupa u skladu s propisanom procedurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utvrdi li se istinitost navoda koji stoje u njoj, poslodavac će postupiti sukladno aktima Društva i zakonskim propisima te poduzeti odgovarajuće sankcije", stoji u odgovoru ZGH.

Da komentira prijavu, zamoljen je i Jurić. Kazao je da je upoznat s njom, ali da ne može istupati bez dopuštenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kleinberger je naveo da još nije dobio nikakvu povratnu informaciju o postupanju nove Uprave i kako se samo nada da ona nije skrivena negdje u ladicama. O podnošenju prijave sindikat je poslao obavijest Skupštini i Nadzornom odboru ZGH, DORH-u i policiji.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo