KORONATURIZAM / Direktorica TZ-a Split otkriva čime smo oduševili najjače američke agencije koje obilaze Hrvatsku

Gosti iz SAD-a izuzetno su zainteresirani i traže povijesno-kulturne baštine, a to ima Split i naše okruženje

25.4.2021.
19:05
VOYO logo

Iako većinu turista u doba koronakrize čine domaći, Hrvatska aktivno radi i na privlačenju stranih gostiju pa u zemlji trenutačno borave predstavnice osam američkih putničkih agencija specijaliziranih za luksuzni turizam.
Hrvatsku su prepoznali kao sigurnu destinaciju, a nakon Plitvičkih jezera i Zadra danas su posjetile Trogir i Klis. U planu su još i Split, Hvar, Pelješac i Dubrovnik, destinacije koje su posebno tražene kod američkih turista. Hrvatsku su odabrali i zbog otvorenosti granica prema SAD-u.  Američke agentice večeras su stigle i u Split, a za RTL Danas Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita govori o tome. 

Koliko ovo putovanje američkih agentica znači za hrvatski turizam, ali i promociju destinacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatski turizam kao i sam grad Split to iznimno znači, budući da je to naše top tržište i da su oni bili među prva tri naša tržišta,  a sudeći po zadnjem sajmu koji bio u New Yorku interes za Splitom je bio nevjerojatan i očekivali smo veliki dolazak američkih turista, ali zbog pandemije to nije bilo moguće prošle godine.

Gosti iz SAD-a izuzetno su zainteresirani i traže povijesno-kulturne baštine, a to ima Split i naše okruženje, a isto tako imamo i dosta dodatnih sadržaja, a sve su to predispozicije da dođu gosti iz SAD-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo li u gradu dovoljno luksuznog smještaja i kapaciteta za ovakve, elitne goste?

Mi se nadamo da imamo, Split ima sve više hotelskog smještaja, a što je bitno naglasiti sve ovisi o epidemiološkoj situaciji i ako ona bude dobra neće samo dolaziti gosti iz SAD-a nego iz cijele Europe o svijeta-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, kratko – očekivanja od sezone?

Imamo iznimno puno upita, rezervacije još nisu u većoj mjeri, ali kako se polako otvaraju granice nekih zemalja i interes je sve veći, a Split nudi bogatu kulturno, povijesnu baštinu kao i njegova okolica poput naših otoka tako da su mogućnosti velike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak, ne samo američkih, već i ostalih turista, ovisiti i o epidemiološkoj situaciji pa se svi nadamo kako će ona biti povoljna.
"Hrvatska nudi sve što gosti iz Amerike traže kada posjećuju Europu - vina, regije, kultura, prekrasan krajolik, prekrasne gradove poput ovoga. To je otprilike sve o čemu Amerikanci razmišljaju kada razmišljaju o dolasku u Europu. Potražnja je u posljednjih nekoliko tjedana bila ogromna. S našim programom cjepiva koji se vrlo snažno provodi u SAD-u, odjednom imamo puno e-mailova i dobivam puno pitanja o tome kako putovati sigurno, postoje li ograničenja ili zahtjevi. Zato sam predvodnik i pružam sve te informacije kako bi se naši klijenti osjećali ugodno što prije doći", rekla je Kayla Zeigler, vlasnica američke putničke agencije.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo