Sedam dana / Direktov pregled tjedna: Hrvatska obara rekorde s koronom, Pripuz dobio posao na vruću godišnjicu, Depp kod Vučića...

Image
Foto: RTL

Nije sve samo Stožer bez plana, "zabava" s Laucom, nešto ima i u talibanima na međunarodnoj sceni, scene i humanog odnosa policije prema migrnatima...

23.10.2021.
7:30
RTL
VOYO logo

Tjedni pregled RTL Direkta donosi, razumljivo, prvo epidemiju covida-19 u Hrvatskoj, i to na dan najvećeg broja zaraženih ove godine. Imamo malo cijepljenih, među najgorima smo u Europi, ali zato sve više manje radi normalno. Vlada je ovog tjedna brže bolje demantirala vijesti da će covid potvrde uvesti u kafiće i shopping centre.

Cijepljenje se ne potiče, Stožer nema neki novi plan, a dok čekamo nove rekorde, zabavljamo se Gordanom Laucom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda talibani. Dva mjeseca su prošla otkad su Talibani preuzeli vlast u Afganistanu i evo ih, prvi put, delegacija talibana pojavila se na jednom međunarodnom summitu. U Moskvi...

Talibani tamo, migranti ovamo. A kad je o migrantima riječ, prvo je RTL-ova Potraga objavila snimku s granice Hrvatske i BIH, i otkrila nasilne postupke policije. Ali, ovaj tjedan drugo lice policije. Specijalci su iz rijeke Mrežnice spasili obitelj Afganistanaca, majku i šestero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo sjevernije, u Zagrebu, točno na sedmu godišnjicu uhićenja Milana Bandića i Petra Pripuza, zbog ugovora o odvozu otpada, novi je zagrebački gradonačelnik objavio da je Pripuz dobio posao od 36 milijuna kuna. Posao zbrinjavanja biootpada. 

Još malo Zagreba. Istog dana smo doznali smo i da su se prazni stanovi u glavnom gradu u Bandićevo doba osiguravali "kao Fort Worth". 70 stanova i 15 poslovnih prostora čuvali su zaštitari. Koje je netko i plaćao... Grad, dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte misliti da je Zagreb jedini grad koji voli trošiti novac, jer ovog se ni Bandić ne bi sjetio. Grad Christchurch na Novom Zelandu jedini je na svijetu službeno imao zaposlenog čarobnjaka.

S druge strane svijeta, iz Velike Britanije, stizale su, pak, potresne vijesti o kraljici Elizabeti (95), koja je završila u bolnici. Pa liječnici, savjetovanje da malo uspori, što je nevoljko prihvatila, ali je odbila da ju proglase "Staricom godine"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih, glumac Alec Baldwin na setu je filmskim rekvizitom, pištoljem, slučajno ubio direktoricu fotografije. U Beogradu je Aleksandar Vučić ugostio Johnnyja Deppa.

A u SAD-u... E, pa tamo su uspjeli uzgojiti bubreg na genetski modificiranom prašćiću koji radi dobro, presađen u čovjeka, naravno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli Pregled tjedna pogledajte ovdje:

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo