RTL DIREKT #OSTAJEDOMA / Distanca, javljanja skajpom, studio u dnevnom boravku: Kako radi televizija u doba korone?

Došla su neka nova, teža vremena, a teška vremena zahtijevaju drastične mjere

15.4.2020.
22:48
VOYO logo

Iako sada radimo drugačije, emisija mora izgledati isto pa producentica Tea Johman i grafičar Oki paze na svaku sitnicu kao da se ništa nije promijenilo.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije to uvijek lagano: osim što smo podijeljeni u dva tima, reporterka Lada Marinović, čiji su ispiti strah i trepet za domaće političare, od početka pandemije radi od doma.

Tereni sada izgledaju drugačije: presice stožera imaju samo jednu kameru, između članova stožera i novinara je pleksiglas, izjave i lajvovi se snimaju s dva mikrofona, rukavice i maske dio su svakodnevne opreme, sa sugovornicima se više ne rukujemo.

Kristina Čirjak zbog svojih priloga inače prijeđe i do 100 kilometara dnevno, no u doba pandemije to nije moguće: ''Nema više putovanja po selima, nema priča o malim ljudima. Iako više toliko ne putujem to ne znači da je lakše. Zapravo raditi u ovakvim uvjetima je koma''.

I ovo je vjerojatno jedini put da ćete je čuti da se žali. I ona i Goran Latković su za vrijeme potresa istrčali iz svojih kreveta i među prvima vas uživo izvještavali o tome što se događa. 

Ovakvog adrenalina u zadnjih dva mjeseca ima i previše, ali ono što nam svima nedostaje su neke nove teme pa tako Latković kaže: ''I ne sjećam se zapravo kad sam radio neki prilog na neku drugu temu u zadnjih nekoliko mjeseci. Sve se to vezalo na koronu pa se nadam da sam bar stvorio neki imunitet na koronu. Mi smo svaki dan izloženi i svaki dan smo praktički na nekoliko metara od korone''.

S nama se izlažu i svi snimatelji i montažeri koji rade na ovoj emisiji, a ništa lakše nije ni onima koji su u režiji. Došla su neka nova, teža vremena, a teška vremena zahtijevaju drastične mjere. Njima su najprije pribjegli naši strani kolege pa se tako sada gotovo svi američki late night showovi emitiraju iz domova voditelja.

''Zašto moj sin sjedi na ovom kauču sa slušalicama i mikrofonom i razgovara s mojim producentom u New Yorku? Svaki član moje obitelji je odličan što statistički znači da sam ja loš cimer. Ali što da radimo, nemamo izbora. U ovom trenutku moramo biti doma jer su vijesti izvana prestrašne'', kaže Stephen Colbert, jedan od najpopularnijih američkih komičara, glumac, producent, kritičar, pisac i tv voditelj u emisiji koju vodi -  The Late Show with Stephen Colbert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studio RTL Direkta ostaje prazan i čeka neka bolja vremena jer od danas RTL Direkt je jedina emisija koja ide uživo, a ostaje doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo