izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju / Nova odluka ministrice Divjak: 'Nagrađivat ćemo učitelje i nastavnike koji povlače sredstva iz EU fondova'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministrica je ocijenila kako je inicijativa iskorak prema nagrađivanju izvrsnosti i njome se zaustavljaju uravnilovke u školama

18.10.2017.
10:34
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju predložit će se da se učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz europskih fondova nagrađuju povećanjem plaće ili smanjenjem norme, najavila je u srijedu ministrica odgoja i obrazovanja Blaženka Divjak. Ta je inicijativa, ocijenila je, iskorak prema nagrađivanju izvrsnosti i njome se zaustavljaju uravnilovke u školama. 

"U izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju prijedlog je da se nagrađuju oni učitelji i nastavnici koji povlače sredstva iz europskih fondova, te da imaju pravo na povećanje plaće ili smanjenje norme. U tom smislu mislim da je ta inicijativa na tragu onoga što smo cijelo vrijeme najavljivali i nadam se da će dobiti podršku u javnoj raspravi", rekla je Divjak novinarima uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povećanje će, dodala je, ovisiti o tome koji dio radnog vremena se angažira na projektu, a kako Hina neslužbeno doznaje, ono bi moglo iznositi 30 posto. 

Dio izmjena zakona odnosit će se i na zaključivanje ocjena na polugodištu, no, kako je napomenula ministrica, javna rasprava još nije otvorena zbog promijenjene procedure stavljanja zakona u javnu raspravu, pa je "izgledno da zakon neće doći na vrijeme da utječe na promjene za ovu školsku godinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo