Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
kritike iz bruxellesa

Divjak: 'Nemam nešto dobro za reći o Milanovićevoj savjetnici za obrazovanje Jadranki Žarković'

'Ako nemam nešto dobro za reći o ljudima onda bolje da zasad pričekamo prve poteze na tom planu', rekla je Divjak

Image

Jadranka Žarković, Blaženka Divjak

Foto: Dusko Jaramaz, Miranda Cikotic/PIXSELL
Hina/ 20.2.2020. u 10:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak kako o Jadranki Žarković koju je predsjednik Republike Zoran Milanović odabrao za svoju savjetnicu za obrazovanje "nema nešto dobro za reći" te da je stoga bolje pričekati njezine prve poteze.

"Mislim da sve ovakve velike teme vodi predsjednik sam, a savjetnicu ne bih komentirala. Ako nemam nešto dobro za reći o ljudima onda bolje da zasad pričekamo prve poteze na tom planu", rekla je Divjak novinarima u Bruxellesu na sastanku Vijeća EU za obrazovanje.

Novi predsjednik Republike potvrdio je kako će psihologinja i nekadašnja ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković biti njegova savjetnica za obrazovanje te demantirao medijske navode da je kao ravnateljica te agencije slala učitelje i nastavnike na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora.

Žarković je na mjesto ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje imenovana u Milanovićevu premijerskom mandatu 2015., u vrijeme ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Na tu je funkciju izabrana u konkurenciji od čak 12 kandidata, a mediji su tada izvještavali kako je cijeli izbor proveden u tajanstvenim uvjetima.  Problematizirali su i njezinu odluku s početka mandata o naprasnom ukidanju Oskara znanja  koji se dodjeljuje najuspješnijim učenicima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jadranka Žarković dugi je niz godina radila i u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji gdje je predavala psihologiju. Istu zagrebačku gimnaziju završio je i Milanovićev sin Ante Jakov.

Hina/ 20.2.2020. u 10:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
opoziv proizvoda

Jaja domaćeg proizvođača povukli zbog salmonele. Prijeti mu uništenje 150.000 kokoši. On tvrdi da mu podmeću

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba