KOMENTAR STANJA U REGIJI / Đakovčanka na Facebooku: 'Ukrali ste mi mladost, sad bi i mome djetetu?'

Image
Foto: SiB.hr

Đakovačka novinarka Maja Muškić na Facebooku je komentirala zveckanje oružjem u regiji

23.1.2017.
21:12
SiB.hr
VOYO logo

Zbog zaoštravanja odnosa u regiji mediji u BiH, Srbiji i Hrvatskoj sve više pišu o ratnoj atmosferi i zveckanju oružja, a natpisi slične tematike mogu se vidjeti i na društvenim mrežama.

Upravo je na društvenim mrežama, konkretno na Facebooku, odjeknula objava đakovačke novinarke Maje Muškić koja je dala do znanja što misli o politici u regiji, piše SiB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listopad '91. Zamračenje. Selom samo prolaze 'straže' naših. Upozoravaju da se gase svjetla. A meni 18-ti! Tek punoljetna, na pragu života, radosti, životnih slasti, željna putovanja, druženja, željna mladovanja. 

Pale su barikade, svaki dan na Koritnu padaju granate. U mojim Kešincima s balkona (ni malo hrabro nego glupo kako to samo mladost zna) promatram Šodolovce, neprijateljske linije, vidi se svjetlost, zrakom prolazi ššššššššššššššš – i onda detonacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palo je na Koritnu! Je li pogodilo kuću moje mame? Moje sestre što je cijeli rat provela u centru radeći u trgovini bez podruma? Tko je živ, tko nije?! Prekinuli ste mi mladost, ukrali mi najljepše godine života, bando, razbojnici!

A sad bi isto činili mom djetetu! E nećete! Zveckate oružjem, stoko u finim, plišanim foteljama, marvo sa kristalnim lusterima, bando sa punim džepovima! Siti, sline prosipate nad zemljom. Zemljom?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet crtate neke nove karte krvlju iz zlatnih pera, na koje će te pijune postavljati, koje će te svojim masnim prstima za glavu, poput šahovskih figura uzimati, i na bojna polja raspoređivati. E nećete! 

Nećete mom djetetu oteti snove koje ste ukrali meni! Ja želim jesti ćevape u Sarajevu, ja želim piti kavu u Beogradu, ja želim slušati one drage zvukove makedonske pjesme i bubnja u Skopju! Nećete mi to oduzeti! A ni mom djetetu! Odgrizli ste pola mene, nju vam ne dam", napisala je Mušić na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike