osigurano i šest jedrilica / Djeca iz dječjih domova dobila su priliku zaploviti: 'Još ljepše je od onoga što sam zamišljala'

Štićenici brojnih dječjih domova danas su plovili opatijskom rivijerom

25.10.2019.
22:18
VOYO logo

Šezdesetak štićenika dječjih domova iz Lovrana, Selca, Pule, Karlovca i Hrvatskog Leskovca plovilo je opatijskom rivijerom. Treću godinu zaredom sve to organizira Zaklada Vaša Pošta, koja od 2011. pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.  Uključene su i brojne tvrtke, među njima i ACI, u kojem su mališanima osigurali šest jedrilica.

Prvi put sudjeluju i djeca iz Doma za odgoj

Za Doru je danas poseban dan. Prvi put u životu plovi brodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Još ljepše je od onoga što sam zamišljala. Zanima me kako se spušta jedro'', rekla je Dora Hreljin.

Želja joj je odmah ispunjena. Mala poduka iz podizanja i spuštanja jedra uz pomoć Dragana.  Po prvi put, uz štićenike Dječjih domova, tu su i djeca iz Doma za odgoj, gdje je trenutno smješten Dragan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Došao sam iz Karlovca i baš je ovdje lijepo'', izjavio je Dragan.

''Cilj je da skinemo stigmu s naše djece, koju možda neopravdano nose, širimo nova iskustva i uživamo'', objasnio je defektolog Doma za odgoj u Karlovcu Zvonimir Tonšetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dora i Martina imaju svoju udomiteljsku obitelj. To su Željko i njegova supruga, koji su udomitelji već devet godina.

''Mi se trudimo da im pružimo baš šta bi trebalo, šta su propustili do sad'', rekao je Željko Pleše, udomitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo mi je treći put da sam bila i stvarno je lijepo, jer dan provodimo ne u prirodi nego na moru'', izjavila je Martina Hreljin.

Marina na dan postaje igraonica

A to svoj nezbrinutoj djeci Hrvatske želi omogućiti Zaklada Vaša Pošta, koja je organizirala i ovaj dan, a brine se i da djeca imaju životnu policu osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U trenutku kad moraju započet samostalan život isplaćuje se polica životno osiguranja vrijedna 6000 eura. Isplaćuje se u rentnim oblicima'', objasnila je upraviteljica Zaklade Vaša Pošta Senka Klarić.

Čak osam takvih polica za djecu su uplatili iz ACI-ja. A već tri godine marina u Ičićima na jedan dan postaje najzabavnija igraonica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kao otac troje djece što mogu reći nego pružit priliku da uživaju u svemu onome čime se mi bavimo. I na osobnoj razini izuzetno zadovoljstvo'', rekao je predsjednik Uprave ACI Kristijan Pavić.

I more je danas željelo da se mali gosti osjećaju sigurno. Potpuno se umirilo okićeno jedrilicama koje su klizile ostavljajući tragove najljepših uspomena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo