Lijepa gesta / Dječak Ante svojom gestom oduševio i samog Giggsa: 'Poseban pozdrav mom malom prijatelju Anti'

Nitko iz obitelji nije ni sanjao da će im se ovih dana obratiti nogometna legenda

1.5.2020.
20:37
VOYO logo

Val dobrote ide dalje! Humanitarna akcija "Vratimo Palčiće u Petrovu" iznjedrila je neke od najljepših priča, poput one o dječaku Anti iz Zagreba koji je za pomoć nedonoščadi dao svoju loptu s potpisom Ryana Giggsa.

Brojni su građani donirali novac uz uvjet da Anti ostane lopta, a dječakova gesta oduševila je i samu nogometnu legendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se nesebično odrekao svoje vrijedne uspomene kako bi Palčići tek mogli stvarati nove, javio se čovjek čiji je potpis na lopti.

"Pozdrav svima u Zagrebu i Hrvatskoj. Poseban pozdrav mom malom prijatelju Anti. Ante, čestitam ti što si stavio na humanitarnu aukciju loptu koju sam ti potpisao kada sam te upoznao u Zagrebu, a posebno hvala svima koji su dali novac kako bi Ante mogao zadržati loptu. Čuvajte se", poručio je Ryan Giggs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topla poruka za Antu stigla je udruzi Dinamo to smo mi.

"Mi imamo nekakva poznanstva i povijest suradnje sa ljudima povezanih sa Manchesterom Unitadom i tako smo se javili menadžeru Ryana Giggsa, on je pristupio Ryanu i on je rekao naravno da će se uključiti što treba napraviti", rekao je Juraj Čošić iz udruge Dinamo to smo mi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve je krenulo sa statusom oca Martina u Facebook grupi Vratimo Palčiće u Petrovu koja već broji više od 20 tisuća članova. U 24 sata od objave bilo je prikupljeno više od 120 tisuća kuna. Svi su htjeli da lopta ostane dječaku. Nitko iz obitelji nije ni sanjao da će im se ovih dana obratiti nogometna legenda.

"Dragi Ryane hvala što si nam se javio i sve nas usrećio i hvala svima koji su doprinijeli u akciji Vratimo palčiće nazad u Petrovu. Ante, daj palac gore za Palčiće", rekla je Lucija Perković, Antina sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna je to od najljepših priča ove mega akcije u kojoj se već gotovo dva tjedna prikuplja novac za nedonoščad koja nisu na svom Odjelu Petrove bolnice od razornog potresa u Zagrebu. Trebaju im novi inkubatori, monitori i respiratori.

Ponude s dresovima, šalovima i raznim predmetima sa sentimentalnim vrijednostima stižu iz cijele Hrvatske i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dres Marka Mlinarića iz 82. godine i u roku od 10 minuta je otišao preko 10 tisuća kuna. Pojavio se originalni dres Ronaldinja iz Milana s potpisom.

U tijeku su i pripreme za humanitarnu tombolu koja bi već idućeg tjedna mogla zaživjeti. Cijena kupona je 30 kuna, a igrači koju su već postali ambasadori akcije daju svoje dresove, rekete i rukavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veseli me vidjeti kako pokazujemo zajedništvo u takvim trenucima, a ovaj je dres je moj mali doprinos aukciji na kojoj ćemo skupljati sredstva za one najmanje. Vratimo zajedno palčiće u Petrovu", izjavio je rukometaš Luka Stepančić.

"Doniram jedan svoj reket iz ove 2020. godine. Nadam se da će mnogi sudjelovati u akciji i da će se što više novca prikupiti za djecu", poručio je tenisač Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spas doma prijevremeno rođenih beba potrebno je prikupiti 4 milijuna kuna.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo