SLUŽBENA POTVRDA / Dječak iz Bregane preminuo zbog salmoneloze, tužiteljstvo istražuje slučaj

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nalazi obdukcije su pokazali da je dijete umrlo zbog 'salmonelloze enteritidis' pa će nadležno tužiteljstvo na temelju tako utvrđenog stanja provesti dokazne i druge radnje kako bi se u konkretnom slučaju utvrdila odgovornost

18.11.2016.
14:14
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo
Image
reakcija /

Obitelj stradalog dječaka iz Bregane: 'Još nismo dobili nalaz obdukcije iako smo ga zatražili 30. listopada'

Image
reakcija /

Obitelj stradalog dječaka iz Bregane: 'Još nismo dobili nalaz obdukcije iako smo ga zatražili 30. listopada'

Zbog smrti petogodišnjeg djeteta iz Bregane, koja je prema nalazu obdukcije nastupila uslijed trovanja jajima zaraženima salmonelom, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu istražit će moguću odgovornost u tom slučaju.

Prema mjestu stanovanja djeteta za slučaj je nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu koje je u petak zaprimilo rezultate obdukcije nad mrtvim tijelom, kazao je Hini glasnogovornik nadređenog velikogoričkog Županijskog državnog odvjetništva Dražen Diklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazi su pokazali da je dijete umrlo zbog 'salmonelloze enteritidis' pa će nadležno tužiteljstvo na temelju tako utvrđenog stanja provesti dokazne i druge radnje kako bi se u konkretnom slučaju utvrdila odgovornost, rekao je Diklić.

Mediji su prvi objavili kako je obdukcija potvrdila da je petogodišnjak umro od samoneloze iz jaja, nakon čega je ranije u petak punomoćnica obitelji izjavila da još nisu dobili nalaze obdukcije, iako su ih zatražili 30. listopada, dok je Mesna industrija Braća Pivac, koja je uvezla jaja iz Poljske, izvijestila da će, dok im nalaz ne bude poznat, postupati isključivo prema uputama nadležnih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivac je jutros priopćio da su u kontaktu s proizvođačem jaja iz Poljske te da će, kad im budu dostupni svi dokumenti i poznat nalaz obdukcije, izvijestiti proizvođača. Kažu da im je zbog prodaje na jedinstvenom EU tržištu dužnost dostaviti proizvođaču dokumentaciju i saznanja kojima će raspolagati, što proizvođač očekuje radi daljnjih postupanja.

Smrt dječaka su prema nalazu obdukcije skrivila zaražena jaja kupljena na akciji u Kauflandu od kojih se zarazila cijela obitelj Vidović. Prema neslužbenim podacima obitelj je u trgovini kupila 30 jaja, kod njih su kući pronađena preostala 22 jaja od kojih su dva bila zaražena salmonelozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih dana u Hrvatskoj je zbog salmonele s tržišta povučeno nekoliko proizvoda.

Trgovački lanac Kaufland objavio je u četvrtak da je dobrovoljno s tržišta povukao svježi pileći zabatak u rinfuzi, poljskog dobavljača Animex Foods, s rokom trajanja do 20. studenoga, jer je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovački lanac Konzum u četvrtak je izvijestio da je u ćevapčićima iz jedne njegove prodavaonice u Rijeci nađena salmonela te su poduzete sve potrebne mjere za zaštitu potrošača.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je da će njegovo ministarstvo nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa i preporučio građanima da kupuju hrvatske proizvode, priopćeno je iz Ministarsva poljoprivrede u povodu obavijesti o pojavi salmonele u pilećem mesu iz Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo