Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zloupotrijebio položaj

Djelatnik Hrvatskih šuma sudjelovao u šumskoj krađi i počinio štetu od 15.000 kuna

Prema prethodnom dogovoru 45-godišnji revirnik šumarije mu je za ukradenu drvnu masu izdao popratnicu, u kojoj je naveo neistinite podatke i time ju stavio u legalni promet

Image

Šuma

Foto: Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL
Hina/ 2.5.2018. u 13:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Šumske krađe su na području Sisačko-moslavačke županije postale su svakodnevica, ali je prvi put zabilježen slučaj da je prijavljen i revirnik, djelatnik Hrvatskih šuma, koji je šumokradici izdao lažnu popratnicu.

Zbog krađe drva iz šume na području mjesta Pješčanica, u općini Gvozd, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem. Policija ga sumnjiči da je sredinom prosinca prošle godine u šumi dvoje vlasnika, 71-godišnje žene i njenog 58-godišnjeg brata, posjekao 30 stabala hrasta, graba i bukve, počinivši štetu od oko 15.000 kuna.

Prema prethodnom dogovoru 45-godišnji revirnik šumarije mu je za ukradenu drvnu masu izdao popratnicu, u kojoj je naveo neistinite podatke i time ju stavio u legalni promet, nakon čega su drva izvezena iz šume i prodana. I dok je 43-godišnjak kazneno prijavljen zbog krađe, revirnik šumarije zaradio je kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, izvijestila je policija.

Hina/ 2.5.2018. u 13:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
sve prijavljeno policiji

Istrijanima stižu kazne za korištenje talijanskih autocesta za cestarine plaćene prije nakon nekoliko godina

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba