zloupotrijebio položaj / Djelatnik Hrvatskih šuma sudjelovao u šumskoj krađi i počinio štetu od 15.000 kuna

Image
Foto: Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL

Prema prethodnom dogovoru 45-godišnji revirnik šumarije mu je za ukradenu drvnu masu izdao popratnicu, u kojoj je naveo neistinite podatke i time ju stavio u legalni promet

2.5.2018.
13:57
Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Šumske krađe su na području Sisačko-moslavačke županije postale su svakodnevica, ali je prvi put zabilježen slučaj da je prijavljen i revirnik, djelatnik Hrvatskih šuma, koji je šumokradici izdao lažnu popratnicu.

Zbog krađe drva iz šume na području mjesta Pješčanica, u općini Gvozd, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem. Policija ga sumnjiči da je sredinom prosinca prošle godine u šumi dvoje vlasnika, 71-godišnje žene i njenog 58-godišnjeg brata, posjekao 30 stabala hrasta, graba i bukve, počinivši štetu od oko 15.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prethodnom dogovoru 45-godišnji revirnik šumarije mu je za ukradenu drvnu masu izdao popratnicu, u kojoj je naveo neistinite podatke i time ju stavio u legalni promet, nakon čega su drva izvezena iz šume i prodana. I dok je 43-godišnjak kazneno prijavljen zbog krađe, revirnik šumarije zaradio je kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, izvijestila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo