Reiner s 27. obljetnice osnutka HDZ-a / 'Do jeseni ima još vremena, možda do izbora neće ni doći - teorijski ja to mogu zavlačiti'

Image

'Teorijski bi ja to mogao zavlačiti do kraja mandata, ali ja to neću učiniti jer sam svjestan sam ozbiljnosti trenutka', poručio je Reiner

17.6.2016.
16:15
VOYO logo

Hrvatska demokratska zajednica danas svečano obilježava 27. obljetnicu osnutka na Jarunu.

Na toj su svečanosti nazočili istaknuti HDZ-ovci Željko Reiner, Darko Horvat, Milošević, no Tomislav Karamarko se nije pojavio. Tamo je nestranački ministar iz kvote HDZ-a Josip Buljević dobio pristupnicu od Domagoja Miloševića te mu uručio i člansku iskaznicu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Domovina je iznad svih interesa i ponosam sam na svoje članstvo. S ovom strankom sam svjetonazorski povezan. Bila mi je čast biti ministar i sad kao tehnički ministar se nadam da ćemo završiti ovaj mandat kako treba", kazao je Buljević s govornice.

Reiner je kazao da ako dođe do novih izbora, da će oni vjerojatno uslijediti u jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do jeseni ima još dosta vremena i do njih možda neće ni doći. Možda se stvori parlamentarna većina s kojom će doći i stabilna parlamentarna većina. Pitanje je bi li većina s novim izborima Vlada bila stabilna. Sjednica sabora je u ponedjeljak. Mi ćemo to sigurno staviti dnevni red, ima cijeli niz zahtjeva i zakona i to ce biti sigurno na dnevnom redu te sjednice. Pravilnik i zakoni o tome ne govore nista. Teorijski bi ja to mogao zavlačiti do kraja mandata, ali ja to neću učiniti jer sam svjestan sam ozbiljnosti trenutka. Sabor prestaje raditi s 15.7. i  sigurno se ništa neće raditi nakon toga. Neće se dogoditi gotovo sigurno ništa ni prije toga ni nakon toga jer bi bilo protuustavno", kazao je Reiner.

Milošević:  'Nadam se da će javnost prepoznati da s ove strane ne leže oni koji su došli po fotelje'

"Ustav je jasan i demokracija počiva na zakonima. Idemo korak po korak hladne glave. Ukoliko preslagivanje ne prođe idemo na izbore. Nadam se da će javnost prepoznati da s ove strane ne leže oni koji su došli po fotelje, nego smo procijenili da je vlada disfukcionalna i odlučili smo se za taj potez. Dogodit će se ili ne preslagivanje idućih dana. Nikad bolji dan za učlaniti ministra obrane, ali mi krećemo u napad. Mi se ne bojimo izbora", poručio je Domagoj Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se ovdje o vjerovanju ili ne. Predsjednica je odgovorna svim građanima i svi odgovaramo da država izađe iz krize. Postoji poslovnik i zakoni, unutar tjedan dana se nista neće dogoditi. To je najbolji datum za parlamentarne izbore, a ne preko ljeta kad su ljudi na godišnjem", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo