BIVŠI ZASTUPNICI / Do neki dan grijali su saborske klupe, a sada su bez posla: 'Imam PTSP'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Gdje su i što rade bivši saborski zastupnici, ne samo u ove ljetne dane, nego i kakve planove imaju za jesen

18.8.2020.
8:35
RTL / PIXSELL
VOYO logo

HDSSB-ov Branimir Glavaš, koji se sprema za ponovljeno suđenje za ratne zločine, rekorder je po broju mandata u Saboru. Biran je sedam puta za zastupnika, a bio je još i u dva saziva Županijskog doma koji je, promjenom Ustava, ugašen 2001. No, na nedavnim parlamentarnim izborima Glavaš se nije kandidirao i od 22. srpnja nalazi se u mirovini.

Image
KAKVE ĆE POLITIKE ZAGOVARATI? /

Već dugo ovoliko žena nije izborilo ulazak u Sabor, a moglo bi ih biti i više: Pogledajte tko su one

Image
KAKVE ĆE POLITIKE ZAGOVARATI? /

Već dugo ovoliko žena nije izborilo ulazak u Sabor, a moglo bi ih biti i više: Pogledajte tko su one

Osim što se sprema za sudski proces koji se protiv njega vodi temeljem optužnice da je 1991. počinio ratne zločine, a usput i tuži ljude i medije koji ga nazivaju ratnim zločincem, nastoji prodati kuću u Drinovcima, koju je u BiH sagradio nakon što je 2009. bježeći od hrvatskog pravosuđa otišao u azil u susjednu državu - svoju drugu domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi najdugovječniji zastupnik po stažu, koji također nije ušao u Sabor 5. srpnja, je i riječki SDP-ovac Željko Jovanović – on je u Sabor prvi put bio biran 1990. kao predstavnik studenata, a potom se u parlament vratio 2007. godine i sve do ove godine redovito ulazio s prvih mjesta na listi. On se trenutno odmara i, kako se povjerio Novom listu, nije baš dobro: ''Jako sam razočaran rezultatima parlamentarnih izbora, slobodno mogu reći da imam svojevrsni posttraumatski zastupnički stresni poremećaj jer smatram da sam po svemu zaslužio odraditi još jedan saborski mandat''.

Uvjete za saborsku mirovinu u ovom trenu ne ispunjava jer nema 55 godina, a u međuvremenu će, kaže, razmotriti sve opcije i ponude te donijeti najbolju odluku za sebe i svoju obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni HDZ-ov Miro Kovač nije osvojio još jedan mandat. Bivši ministar vanjskih poslova aktivirao je pravo da šest mjeseci prima punu plaću, a zatim još pola godine 50 posto tog iznosa. Što će dalje, zasad ne otkriva, ali tvrdi da imam plan.

Samo četiri godine u Saboru je proveo Goran Aleksić te se vratio na stari posao u poduzeću HŽ Infrastruktura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovac Milorad Batinić, koji je u Saboru bio od 2011., nakon što nije izabran za zastupnika, naprosto je nastavio obnašati dužnost gradonačelnika Ivanca i moguće je da će se ponovo kandidirati za gradonačelnika Ivanca.

Branko Hrg, koji je u Saboru bio osam godina, član je Hrvatske demokršćanske stranke, koalicijskog partnera HDZ-a, i to mu daje nadu da će produljiti svoju političku karijeru. Sada je na ''šest plus šest'', ali nagađa se da bi ga Vlada mogla imenovati za državnog tajnika u zasad nepoznatom resoru.

Najaktivniji zastupnik SDP-a u proteklom sazivu, a i ukupno, Gordan Maras ljeto zasad provodi u Zagrebu. Nabavio si je psa – zove se Bongo i upravo je zadnjih dana čipiran, a njegovo napredovanje Maras objavljuje na društvenim mrežama. On je i dalje i predsjednik zagrebačke organizacije SDP-a i najesen će itekako imati puno političkog posla jer počinju pripreme za lokalne izbore. Osjeća se izvrsno i nada se da neće imati potrebe koristiti punih šest plus šest mjeseci saborske plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo